Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

Renault oživljava Gordini

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Renault oživljava marku Gordini, službeno je najavljeno danas, a prvo javno pojavljivanje dva Twinga Gordini RS u legendarnoj plavoj boji s bijelim crtama bit će 25. studenog u Ateljeu Renault na Jelizejskim poljanama (Champs Elysees).

Legendarni sportski brand stvorio je 50-tih godina prošlog stoljeća Amedee Gordini, najprije kao vlastitu firmu, a potom je 60-tih prerađivao i za utrke uređivao Renaulte te je naposljetku Renault kupio Gordinija. Uspjesi na relijima i kružnim utrkama od Gordinija su stvorili jednu od najpoznatijih sportskih podmarki. Nakon nekoliko desetljeća prisjećanja na slavnu prošlost, došlo je vrijeme za oživljavanje imena. U međuvremenu je Renault stvorio dovoljno jak sportski brand kroz Renault Sport Technologies i njegove RS modele, pa će Gordini modeli biti korak više od hvaljene RS game.

Nikakve detalje iz Renaulta nisu pustili o Twingu Gordini RS, osim da će to biti mala atraktivna plava bombica s bijelim crtama. I bit će ekskluzivniji od običnog RS modela. Prodaja počinje u proljeće 2010., a tada će biti predstavljen i Clio Gordini. Megane Gordini slijedi nakon toga, najvjerojatnije najesen.



Post je objavljen 10.11.2009. u 13:13 sati.