Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Friday the 13th (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,1 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Welcome to Crystal Lake...

Grupa mladih odlazi u Camp Crystal Lake u prijateljevu kuću da se pošteno napiju, poseksaju, napuše i okupaju. U istom dijelu vidimo mladića koji traži svoju nestalu sestru koja je prije 6 tjedana netragom nestala. Zabava i provod se ubrzo pretvara u noćnu moru jer saznaju da je Jason Voorhess u blizini kampa...željan krvi.

Image Hosted by ImageShack.us


Friday the 13th serijal sam oduvijek volio i poštovao. Ponajviše zbog radnje koja se uvijek događa u nekoj zabiti (iznimka su osmi i deveti nastavak), i uvijek je tu prisutan dobri stari Jason Voorhess, jedan od najpoznatijih fiktivnih ubojica prošlog stoljeća. Serijal je nakupio dobrih 10 nastavaka i 11. kao borba sa Kruegerom. 2008. smo ne baš dobro prihvatili činjenicu da se radi remake Friday the 13th, u koji će uklopiti Jasona kada je bio u razdoblju sa vrećom na glavi, Jasonovu majku, odraslog i malog Jasona i na kraju njega sa hokejaškom maskom. To mi se dosta glupo i besmisleno činilo, staviti u slasher od 90 minuta sve te događaje. No, pokazalo se da to uopće nije ispalo loše, čak štoviše, mogu reći da sam poprilično zadovoljan ovim remakeom.

Image Hosted by ImageShack.us


Odmah mogu reći da se ovaj dio može slobodno smatrati i kao dvanaesti dio, ako se izostavi to da Jason nakon borbe u svemiru više nije bio u mogućnosti da se to dogodi. Ljudi koji su gledali znaju što pričam. Jason je u ovome dijelu uspio napraviti ono što sam od njega očekivao: bio je brutalan kao i uvijek, ogroman, nasilan i glup. Samo što su u ovom dijelu scenarist i redatelj malo pretjerali s time da Jason može koristiti luk i strijelu...i postoji još jedna situacija u filmu koja se ne uklapa za njega, ali to vi sami otkrijte. Glumci su takvi kakvi mogu biti u slasheru, likovi su bedasti dosta, dosta nekvalitetno odglumljeni, ali to se toliko ne primjeti kada film gleda osoba koja želi pogledati remake samo zbog Jasonovog novog masakra.

Image Hosted by ImageShack.us


Čuo sam da se radi i dvojka i da izlazi sljedeće godine i da će to biti sequel na ovaj remake, kao što je Rob Zombie napravio sa Halloween remakeom. Ne mogu reći da se pretjerano veselim, ali veselim se zbog jednog: bilo mi je strašno drago vratiti se malo u Jasonov štih i pogledati kakva je nova ubojstva pripremio. Ovaj remake, kakvih inače ima, uopće nije loš.

Post je objavljen 10.11.2009. u 19:31 sati.