Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bebić prima predsjednicu bugarskog parlamenta

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primit će danas predsjednicu Narodnog sobranja Republike Bugarske Cecku Cačevu, koja stiže u prvi službeni posjet Hrvatskoj nakon srpanjskih parlamentarnih izbora u Bugarskoj, priopćio je jučer ured predsjednika Sabora.

Bebić i Cačeva razgovarat će o hrvatsko-bugarskim odnosima, u kojima istaknuto mjesto ima parlamentarna suradnja. Suradnja Hrvatskog sabora i Narodnog sobranja proteklih je godina bila u prvom redu usredotočena na pristup Hrvatske NATO-u i Europskoj uniji, za što je Bugarska Hrvatskoj uvijek pružala snažnu i prijateljsku potporu, korisne savjete i konkretnu pomoć.

Predsjednik Sabora će tijekom sastanka s predsjednicom Narodnog sobranja osim o bilateralnim odnosima, koji su tradicionalno vrlo dobri i prijateljski, razgovarati o napretku Hrvatske na putu u EU, gospodarskoj, znanstvenoj i kulturnoj suradnji. Poseban naglasak u razgovorima dvoje dužnosnika bit će na stanju u regiji, za trajnu stabilizaciju i razvoj koje su snažno zainteresirane obje države.

Post je objavljen 11.11.2009. u 07:07 sati.