Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Zombieland (2009)

(r: Ruben Fleischer )

Image Hosted by ImageShack.us
Ja sviram ti pucaj!

Pogledao sam ga još prije nekoliko dana, jer je to jedan od filmova koje sam najviše isčekivao (ostali su: The Descent 2, Srpski Film, Rec 2, i još poneki kojeg se sad ne mogu sjetiti...).

Film je zabavan i svakako je osvježio zombie žanr, što je već samo po sebi velika stvar, jer je jedan od rijetkih koji su to uspjeli iako je zombie horroraca u zadnjih par godina snimljeno sigurno preko nekoliko tisuća. No, gledajući film ne mogu se oteti dojmu da je mogao biti i mnogo bolji. Scenarij je odličan i sa boljim redateljem ovo je mogao biti... pa recimo Dawn of the dead (original naravno!) za 21. stoljeće. Kritika modernog društva, dobre fore, zombie survival guide, Woody Harrelson, Bill Murray, odličan soundtrack (Black Keys;...) sve je tu, ali...

Bill Murray je legenda (naklon!) ali ovdje je po meni uništio dio atmosfere, izgledao je kao da je ili zbog izgubljene oklade morao glumiti u filmu ili je bio totalno urokan. Scene s njime su očajne, kao da redatelj nije imao muda reči mu ok, ajmo sad opet ali "s osjećajima". Još je dosta scena zahtjevalo još koje ponavljanje i film mi izgleda nedovršeno ili sklepan nabrzinu, što je kako rekoh šteta jer je imao velikog potencijala u ruci.

Image Hosted by ImageShack.us
Šta buljiš?

Uglavnom, da ne davim previše: Zombieland JE zabavan zombie film s dobrim forama i s ponekom kul gore scenom, ali i ništa više od toga. E da, i pica je dobra ali mi je bilo retardirano što je izabrala geeka/luzera a mogla je imati uberkul Harrelsona, i ne mogu vjerovati da mu nije dala pičke nakon one emotivne priče o njegovom puppyju.

Preporuka: gledati.

Ocjena: 6,5/10




Post je objavljen 07.11.2009. u 17:48 sati.