Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Vratio se profesor Baltazar!


Preneseno sa www.matica.hr

Uz rijetko viđenu pompu na ovim prostorima (ako izuzmemo političare, sportaše i shopping centre wink) danas prije podne se u zagrebačku, hrvatsku, ali i svjetsku svakodnevicu vratio čuveni profesor Baltazar, glavni lik 59 crtanih filmova proizvedenih između 1967 i 1971. godine u studiju animiranih filmova "Zagreb filma". U 10 sati je bila svečana projekcija filmova u kinu "Europa" (kojom prilikom je zagrebački gradonačelnik/hrvatski predsjednikokandidat El Bandinjo gosponu profesoru uručio na jedan dan ključeve grada i proglasio ga ambasadorom djece), a u 11 sati je bio svečani doček na Jelačić placu uz solidno orgamiziran program.

Bilo je tu nezaobilaznih "skakaonica" punjenih zrakom, dječjih zborova i plesnih skupina, stolova sa igračkama, crtaonica ... naravno, bio je tu i veliki ekran na kojem su se vrtili filmovi, plastičnih IKEA-stolica sa Baltazarovim likom, suvenira ... I stekao sam dojam da je sve organizirano i urađeno za 2-3 klase bolje nego što je to uobičajeno za prosječnu hravtsku promociju ... a to je dobar znak. Na tržište je izbačena i linija proizvoda sa Baltazarevim likom (od plastičnih tanjurića do majica i bokserica) koji se mogu nabaviti u trgovinama "One2play"" (zanimljivo, TurboLimač izgleda nije bio zainteresiran za sudjelovanje ...)

U svakom slučaju, drago mi je da se Baltazar vratio, iako mi njegovi crtići nikad nisu bili najnajdraži, svejedno sam ih uvijek rado pogledao zbog njihove pozitivne otkačenosti i drugačijeg pristupa ... a i moji klinci već više godina s vremena na vrijeme pogledaju crtiće sa DVD-a kojeg smo nabavili više se ni ne sjećam kako.

A što se vas tiče, potrudio sam se da vam izaberem par zanimljivijih linkova vezanih uz Baltazara:

- Vijest u današnjem broju "Jutarnjeg lista" (uočite tipfeler zbog kojeg je profesor preimenovan u BLATAzara!)
- Baltazar na Wikipediji
- Web stranica "Zagreb filma"
- Baltazar na Facebook-u (uočite koliko ima prijatelja iz Skandinavije!!!)

A sad evo i par fotki!

Svečani doček - Baltazar je stigao "Baltazar-tramvajem" (14-ica ofarbana sa Baltazarovim likom!), u pratnji Herr Bandića ...


Snimio: Vanja

Gledalište je bilo prepuno!


Snimio: Vanja

Prigodni program.


Snimio: Vanja

Gužv ...


Snimio: Vanja

... i još gužve ...


Snimio: Vanja


Simpatične stolice sa simpatičnim Baltazarovim likom.


Snimio: Vanja

Baltazar na ekranu.


Snimio: Vanja

Post je objavljen 07.11.2009. u 17:43 sati.