Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dva2srca

Marketing

NASLJEDUJ MARIJU

5. O BLAGOSTI

MEUGORSKA


Kršćanska dušo,nikada nisam dopustila da me obuzme i da me vodi srditost.Nastojala sam uvijek i sa svima biti blaga Djevica.Koliko god smo u životu Isus i ja imali neprijatelja i nevolja,sve smo to nadvladali blagošću.

Blagost je sa mnom došla na svijet.I svi koji su me poznavali vidjeli su koliko sam zbog toga sretna.Nigdje ne piše da sam bilo koga ukorila,pa ni one koji su osudili i zlostavljali moga božanskoga Sina,koji su ga napojili žučju i octom i pribili na križ.

Moj razgovor bio je slađi od meda,moje prijateljstvo ugodnije od svih zemaljskih užitaka.
Duh Božji je blag,te zato svakog čini blagim.Nebrojene uvrede trpi Bog od strane grješnika.On ipak šuti i nastavlja im iskazivati svoju blagost kako bi,svladani Njegovom dobrotom,ušli u sebe i obratili se.

Ne pripada ti krščansko ime ako mrziš i prezireš one koji te vrijeđaju.Samo jedna tvoja opora riječ može protiv tebe pobuniti svu okolinu,dok blaga i slatka riječ stišava i najveći gnjev.

Kršćanska dušo,zašto se toliko srdiš na protivštine i neprijatnosti,koje te snalaze?
Zar ne vidiš da je za tebe mnogo gore srditi se nego mirno i spokojno podnositi neugodne doživljaje?

Postupaj sa svima razborito i s ljubavlju.Ako želiš živjeti u miru,nemoj ni sa kime oštro govoriti.Ne pokaži se nikada,kršćanska dušo,ponosita i namrgođena,da ne misle ljudi na tvoju nevoljkost i odvratnost prema trpljenju,koje ti je Bog odredio za tvoje dobro.
Srditost i gnjev neka se ne nastane u tvome srcu.Ako se slučajno rasrdiš,ne proklinji i ne dopusti da tvoje trenutačno slabo raspoloženje ponizi bilo koga.

Tko je blag,sam sebi je dobar,a drugima koristan.On osvaja tuđa srca.Nema blagodati koja pribavlja tako savršenu vedrinu duše i obilje mira kao ljubaznost i blagost.
Tko je krotak,radosno će dočekati božanskog Suca kada se vrati da nagradi sve blage duše ovoga svijeta.

Blagost je jedina krjepost koja se uvećava uvredama i zaslađuje protivštinama.Ova krjepost divno krasi lice kršćanina.Po njoj kršćansko lice postaje odsjevom lica nevinog božanskog Djeteta.

Tko je tvrdoglav i nemiran,muti tuđu spokojnost,kao što oluja muti mirne vode.
Blagost sve usklađuje i ništa ne remeti.U dobrim je odnosima s bližnjima,lako pristupa Bogu.Nebo joj je plaća.

Naljeduj me!


MARIJA-Maja Blagdan
by kadoic


Post je objavljen 07.11.2009. u 12:58 sati.