Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Peršin-pesto sa špagetama

Image and video hosting by TinyPic

Za pesto
svežanj peršinovog lišća
5 češnja češnjaka
20 polovica oraha
prstohvat soli
papar
100 ml maslinovog ulja
50 g parmezana


Peršinovo lišće odvojite od debelih stabljika, lišće operite i prebrišite ubrusom (da ne bude mokro jer će pesto biti voden!).

U posudu od multipraktika (ili štapnog miksera) stavite peršinovo lišće, oljušteni češnjak i orahe pa sve usitnite i glatku smjesu. Začinite solju i paprom.

Polako ulijavajte ulje, stalno miksajući.

Na kraju dodajte naribani parmezan i promiješajte.

400-500 g špageta (ili neke druge tjestenine) skuhajte prema upiti s pakiranja, ocijedite ih i poslužite s pripremljenim pestom.




Post je objavljen 07.11.2009. u 08:53 sati.