Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

ZABORAVLJENI HEROJI VUKOVARA

Uvijek kada sam u mome Vukovaru osjecanja mi se izmjesaju sa tugom i gorcinom.
Sa nevjericom gledam tragove rata koji su vidljivi na svakom koraku pa i u mojoj ulici.
Gledam na ostatke i rusevine kuca mojih prijatelja i susjeda, onih sa kojima sam odrastao i sa kojima sam igrao nogomet, kosarku. Na one sa kojima sam dijelio prve tajne o ljubavi, a danas ih nema.
Danas 18 godina poslje tragedije koja je zadesila moj Vukovar, grad kojega jos nazivaju i HEROJEM, grad heroj u kojem nema heroja, a svi su bili heroji.

Zapitam se ponekad koliko ljudi poznaju Gotovaca, Nivesica, glazbenika, politicara a ni jednoga ili mozda samo jednoga heroja iz Vukovara, covjeka koji je svoj zivot dao za slobodu ove drzave, pa i za onoga koji je ovu napacenu drzavu pokrao na razne nacine.

Pisati o Vukovaru meni je tesko zato sto ja to gledam sa drugacijim ocima od vas i na jedan drugaciji nacin, ali ponekad me tuga i gorcina zanesu a posebno u ovo vrijeme kada obilazim grobove mojih mrtvih prijatelja i susjeda.

Ovih dana svi se sjecaju Vukovara, a posebno politicari koji obilaze groblja, pale svijece, odrzavaju govorancije koje su vec toliko puta ponovili, a onda odu i ne sjete se grada heroja do sljedece godine.
Mogu vam pokazati na stotine slika Vukovarskih heroja cije kuce ni do danas nisu obnovljene iz smijesnih ili neobjasnjivih razloga, a samo novac iz "afere kamioni" ili "afere Podravka" mogao je obnoviti pola grada.

Tko jos danas pamti heroje ?












Preporucujem za citanje knjigu Petra Janjica - Tromblona "ZEDNI KRVI GLADNI IZDAJE"
U koliko zelite doznati istinu o borbama za Vukovar ovo je pravi nacin pisano od istinskog heroja
za kojega vi a ni Hrvatska javnost mozda nikada niste ni culi.















Post je objavljen 06.11.2009. u 09:45 sati.