Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Stanovnici sela blokirali izgradnju škole

Madonnine humanitarne aktivnosti u Malaviju neprestano nailaze na probleme. Nakon optužbi da je nezakonito posvojila dječaka 2006., jer nema malavijsko državljanstvo i problema oko usvajanja četverogodišnje Mercy James, sada lokalno stanovništvo prosvjeduje protiv izgradnje škole za djevojčice.

Da bi zbrka bila veća, u sve se umiješala malavijska vlada koja je najavila da će uhititi prosvjednike koji blokiraju izgradnju škole vrijedne nekoliko milijuna dolara. Oko 140 stanovnika sela, nedaleko grada Lilongwe, gdje se gradi akademija, traži više novaca za zemlju koju je vlada iznajmila Madonninoj dobrotvornoj organizaciji "Raising Malawi" na 99 godina. Gradnja je započela prošli mjesec, a pop kraljica je obećala da će slične škole izgraditi u nekoliko afričkih zemalja, ukoliko projekt uspije.

"Prosvjedujemo jer se smatramo prevarenima od strane vlade i organizacije Raising Malawi. Raniji dogovori o plaćanju zemljišta su poništeni i sada nam kažu da nam ta zemlja uopće ne pripada", rekao je seoski starješina Chinkhota. "Moji ljudi nisu dobili dovoljno novaca da bi kupili poljoprivredno zemljište na nekom drugom mjestu i tako nastavili sa svojim životima", kaže starješina iako nadležno ministarstvo tvrdi da je cijena zemljišta određena na temelju tržišnih cijena.
Madonna se još nije oglasila u vezi ove afere, ali uporna kraljica popa očito ne vidi da joj humanitarne akcije jednostavno ne leže, pogotovo ne u Malaviju.

Izvor: Index.hr


Post je objavljen 05.11.2009. u 23:50 sati.