Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Ajax nadigrao Modre

Image and video hosting by TinyPic
Večeras je na Maksimiru odigran susret između Dinama i Ajaxa u sklopu skupine A Europske lige na kraju kojega je Ajax slavio pobjedu rezultatom od 2:0.

U 2. minuti uslijedila je prva prilika za Ajax. Suarez je prošao po strani i nabacio, u sredini je lopta došla do De Zeeuwa koji je pucao i pogodio Calella.

U 13. minuti momčad Ajaxa je povela pogotkom Marka Pantelića. Emanuelson je izveo prekid, Suarez je malo skrenuo loptu, a Pantelić iz blizine, potpuno sam, šalje loptu u mrežu.

U 16. je minuti uslijedila dobra akcija Dinama. Robert Kovač je odlično povukao, riješio se par igrača protivničke momčadi, uposlio Tomečaka koji iz prve daje Sivonjiću, a ovaj solidno puca, ali Stekelenburg brani.

U 22. minuti Dinamo je stvorio vrlo dobru priliku. Kovač je ponovno povukao, te poslao loptu prema Tomečaku, ali ga je Vertonghen stigao i blokirao u izglednoj situaciji da bi potom Sivonjić dao povratnu Sammiru, koji nije pucao dovoljno precizno.

U 27. minuti Butina je sjajno obranio, nakon što je Ajax izveo korner. Pantelić je loptu preskočio, De Jong sjajno pucao, a Butina odlično reagirao.

U 35. minuti Dinamovu je igru zbog crvenog kartona napustio Leandro Cufre, koji je jače dotaknuo laktom Suareza. U 40. je minuti Butina opet sjajno obranio, nakon što je Zeeuw izbio sam pred njega.

U 2. minuti sučeve nadoknade Ajax je povećao svoju prednost pogotkom de Zeeuwa. Suarez je prošao Lovrena, te ubacio u sredinu gdje nitko nije pratio De Zeeuwa koji nije imao težak posao poslati loptu u mrežu.

U 51. minuti uslijedila je prilika za Dinamo iz prekida. Sammir je izveo slobodni udarac s desne strane, no Lovren nije uspio u skoku dobiti duel. Modri su u 73. minuti ostali i bez drugog igrača, Adriana Calella koji je dobio drugi žuti i isključujući crveni karton.
Donald je u 88. minuti pucao iz daljine, ali Butina još jednom brani.
DINAMO – AJAX
Zagreb, stadion Maksimir
Suci: Michael Leslie Dean, Simon Beck, Richard Jason West (svi Engleska)
Strijelci: 0:1 - Pantelić (13.'), 0:2 - de Zeeuw (45.'+1)
ŽUTI KARTONI: de Jong (Ajax)
CRVENI KARTONI: Cufre, Calello (Dinamo)

DINAMO: Butina, Etto, Kovač, Lovren, Cufre, Vrdoljak (46.' Chago), Calello, Tomečak, Sammir, Morales (42.' Barbarić), Sivonjić (78.' Ibanez)

AJAX: Stekelenburg, van der Wiel, Vertonghen (82.' Oleguer), Alderweireld, Anita, Emanuelson (77.' Sulejmani), de Zeeuw, Enoh (66.' Donald), Suarez, Jong, Pantelić



Post je objavljen 05.11.2009. u 21:22 sati.