Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 104 ) - Krenuo i Milan Bandić

- Vrijeme je da se probudi cijela Hrvatska i da izgradimo bolje i uspješnije društvo jednakosti i pravde. Na raspolaganju sam svim građanima Hrvatske i želim s običnim ljudima izgraditi bolju Hrvatsku. Lišen stranačkih okova i slobodan kao feniks ovdje se kandidiram za predsjednika - riječi su kojima je Milan Bandić objavio svoju kandidatutru za predsjednika s vrha Sljemena, iz Tomislavovog doma.


" Niti sam komunista, niti sam populista, običan sam čovjek "


Ovacijama kraja nije bilo, a ni mjesta u prepunoj dvorani u kojoj se konferencija za novinare održavala jer su osim novinara došli i oni koji podržavaju Bandića na njegovom novom putu, njegov vjerni prijatelj od prvih dana, Duško Ljuština, te iznenađujuće i bivši ministar branitelja, Ivica Pančić. Rekao je i: '' Od 2000.-te pa na dalje nosim teret odgovornosti upravljanja glavnim gradom Republike Hrvatske i onima koji govore da Milan Bandić nema dovoljno iskustva u državničkm poslovima kažem da ja deset godina nosim teret odgovornosti druge najvažnije izvršne fukncije u ovoj zemlji, voditi glavni grad znači voditi zemlju. Svih ovih deset godina ja sam bio krivo shvaćen, od mojih ljevičara sam bio optužen da sam populist, a od retoričkih desničara da sam salonski komunist. To je nekada govorio veliki Miroslav Krleža, to je meni čast i ja se time ponosim. Niti sam salonski komunist niti sam populist, ja sam samo jedan običan čovjek koji je stavio svoj um i svoju fiziku u službu običnog čovjeka u zadnjih deset godina u Zagrebu i to ću idućih deset godina demonstrirati u Hrvatskoj.''


- Zašto tek danas? Zato što mislim da je vrijeme! Kandidiram se jednostavno zato što sam bolji kandidat i zato što mislim da ću pobijediti - svojim odlučnim riječima Milan Bandić je izazvao novi pljesak, te je dodao: '' U zadnja dva mjeseca vidio sam kako Hrvatska diše, a Hrvatska nije ništa više nego obični ljudi, a to sam i ja i zato se stvaljam njima na raspolaganje i zbog njih se kandidiram i izbog njih ću dvanaestog ovog mjeseca krenuti na 35-dnevnu turneju po Hrvatskoj, u 35 dana ću obići cijelu Hrvatsku od Iloka do Dubrovnika, od Dubrovnika do Čakovca i od Čakovca do Pule.''


S ''novim'' predsjedničkim kandidatom na konferenciju su stigle i njegova supruga, te kćerka, a tu je bio i njegov zlatni retriver. Nekoliko puta je napomenuo kako uzora nema, kako vjeruje samo u svoju majku i u Boga, a našalio se i kako su njegovu majku susjedi pitali da li bi voljela da on bude predsjednik, a kako je ona rekla da bi najviše voljela da je on uz nju, da njoj te funkcije nisu bitne.


" Imali smo Oca domovine "


- Hrvatski predsjednik ne smije biti član niti jedne stranke, hrvatski predsjednik mora biti integralist, hrvatski predsjednik mora živjeti hrvatsko zajedništvo u interesu hrvatske budućnosti, sve pozitivne stečevine, starćevićanstva, radićevštine, hrvatskog antifašizama i afirmacija Domovinskog rata moraju biti pozitivna sinergija i zajedništvo u stvaranju boljeg hrvatskog sutra, to je budućnost Hrvatske - zaneseno je govorio Bandić i naglasio kako želi biti hrvatski predsjednik prije svega.


Bandić je rekao da smo imali predsjednika ''Oca domovine'', kako su nazivali pokojnog predsjednika, te je rekao kako smo imali ''građanina predsjednika'', a na kraju je dodao, kako je došlo vrijeme da imamo ''hrvatskog predsjednika'', što on želi biti. Naglasio je i kako je vrijeme da se probudimo, da ljudima omogućimo da rade, da žive od svoga rada, da im vratimo dostojanstvo radom, solidarnošću, pravednošću i socijalnom pravdom te je poručio ''Želim raditi kao konj za Hrvatsku!''.


- Ja u ovih devetnaest godina nisam ničiji projekt, sve što sam u životu napravio napravio sam sa svojim suradnicima, ja sam svoj projekt - riječi su izvirale iz Bandića koji je emotivno rekao da ima svoje dvije dame, suprugu i kćer, koje voli najviše. Nekoliko puta je naglasio kako je čovjek od krvi i mesa i kako će pobijediti jer je jedan od običnih ljudi i ništa drugo. Rekao je i: '' Imam tri svoja postulata, to je čovjekoljublje-ljubi čovjeka bez obzira kako se zove i koje je boje, ja to živim, to je u meni i nisam to učio iz knjiga, zagreboljublje- to je moj dom i domoljublje-to je moja Hrvatska i zato treba živjeti, zato treba ustati dva sata prije drugih i dva sata nakon drugih leći.''


" Nisam za rođački mentalitet, ali nisam ni za urbani rasizam "


Bandić se nije mogao ne osvrnuti na ''izbacivanje'' iz SDP-a, pa je naglasio kako se njega ne može izbaciti iz stranke jer je on jedan od osnivača i utemeljitelja te stranke, te je poručio: '' Oni koji me žele izbaciti su oni koji su se priključivali u predvečerje i nakon pobjede SDP-a 2000. godine. Nitko meni ne može oduzeti da živim socijaldemokraciju. Ja živim socijaldemokraciju, a ne pričam parole. Ljubomorno čuvam i čuvat ću svoju iskaznicu broj 2 u SDP-u. Znate što znači broj 2? Drugi, i na to sam ponosan, ponosan sam na to što sam gradio SDP iz feniksa iz pepela, ali hrvatski predsjednik mora se dići iz pepela, poput feniksa, oslobođen okova, da bi mogao biti objektivan, nepristran.''


- Smatram lošom šalom postavljanje pitanja gdje je tko rođen, ja sam protiv rođačkog mentaliteta, ali i protiv urbanog rasizma. Zato ja ne pašem mnogima, ali pašem većini građana ove zemlje i zato ću ja dobiti - odgovor je to na pitanje da li ima dvostruko državljanstvo, a nakon toga je naglasio i kako nikada nije niti neće uvrijediti svoje suparnike. Na pitanje o tome kako ''napušta'' Zagreb nakon što mu je on dao povjerenje, rekao je da Zagreb ne gubi gradonačelnika nego će dobiti predsjednika Hrvatske, a kako će podržati najbolji izbor za drugog gradonačelnika, svog nasljednika.


Bandić nije mogao, a da ne prizna kako i mediji imaju dio zasluge u njegovoj kandidaturi, rekavši kako su svi bili uvjereni da se on neće kandidirati, a naglasio je da cijeni predsjednika Mesića, ali ne treba njegovu potporu. Ovim riječima aktualni zagrebački gradonačelnik završio je tiskovnu konferenciju u zimskoj idili zagrebačkog Sljemena.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 05.11.2009. u 17:11 sati.