Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

23. Polumaraton "Ivan Starek"


Gužva na startu, Starek 2009


Motivacija
U zadnje vrijeme nisam zadovoljan sa svojom sportskom izvedbom (eng. performance). Obzirom da sam "uprskao" popravljanje osobnog rekorda (PB) na maratonu, za koji sam bio jako siguran da ću ga popraviti, sada mi je jedino ostala prilika da popravim osobni rekord na polumaratonu. Štoviše, ovo mi je zadnja ovogodišnja planirana trka, zadnji ovogodišnji polumaraton i želio sam sezonu završiti na način da se osjećam sretan i zadovoljan, da osjećam da sam napredovao, da cijela ova igra ima smisla. Još od "fijaska" na Ljubljanskom maratonu maštam o ovoj utrci. Zadnjih par dana se "nabrijavam", pa sam vas počastio i sa zanimljivim glazbenim izborom.

Randy Couture
Stjecajem zanimljivih okolnosti sam jučer "naletio" na UFC borbe na Novoj TV. Volim taj sport. U zadnjoj borbi je nastupio Randy Couture. Randy je zanimljiva osoba pa ako vas zanimaju detalji pogledajte dane linkove. Ono što želim istaknuti je da je čovjek otišao u fightersku mirovinu s 39 godina, što je zapravo duboka starost za taj sport. No, fasciniran sam činjenicom da se je nekoliko godina kasnije vratio i da sada sa 46 (slovima: četrdeset šest) godina i dalje "gori" za fight. To je srce ratničko. Naravno, to je imalo veliki utjecaj na mene pa sam jutros istrčao iz stana totalno nabrijan. Za njega sam još dijete sa svojih 33 ili 36 godina laze koliko imam.

Očekivanja i strategija
Očekivanja su jasna, popraviti osobni rekord (1:38:20), po mogućnosti oko 1:35:00, što znači da bi prosjek po kilometru trebao biti 04:30. Strategija je potpuno nova i nepredvidljiva. Krenuti snažno na početku, a kasnije pojačati ili "što Bog da". Bijah potpuno svjestan mogućih rizika, no ni Randy na mojem mjestu ne bi puno kalkulirao. Ako želim ispunjenje, 04:30, a ako ... ma, ne postoji drugi ako.

Početak
Veseli me gužva na našim trkama. Od početka krećem s 04:30. Već na drugom kilometru osjećam bolove u tijelu, ali što je bol za Randy-ja. *.*micka iz dežele*.* je blizu mene, ona "gađa" 1:38:00, što znači da držim dobar tempo. BTW *.*micka iz dežele*.* počni pisati blog. Ekipa hoće i "second opinion".

Par kilometara kasnije
Držim 04:30, ali se osjećam loše. Odnosno, ne osjećam se dobro, ali niti ne držim 04:30, nego na svakom kilometru dođe još koja sekunda.

7.km
Malo nakon oznake 6. km dostiže me Janko (aka mali striko). O, popravio se! thumbup Na Varaždinskom me dostigao negdje na 12. kilometru. Ma, nije on toliko dobar, koliko sam ja slab. belj Tu mi je tempo već pao na 04:44, pa me i *.*micka iz dežele*.* ostavlja i odlazi.

8.km
Nastavlja se pad tempa, sada sam na 04:52. Tko me nije stigao, eeee,... Propustio je dobru priliku. Broj trkača koji su priliku iskoristili je velik. Bio je to pravi masakr. Kao da sam vukao plug iza sebe.


Graf prolaznih vremena Starek 2009


11.km
Na grafu se lijepo vidi konstantan pad tempa. Probijam fantastičnu granicu od 05:01. Računam kakvo mi je vrijeme, kakvo bi moglo biti na kraju, branim se od "crnih" misli. U glavi već crtam grafove i pitam se kakvo će mi biti prolazno vrijeme na 18. kilometru.

13.km
Pad se nastavlja. Dođoh i do 05:19. Vrijeme s kojim bi bio sasvim zadovoljan da trčim maraton i da sam na 37. kilometru, ali ja trčim polumaraton i tek sam na 13. kilometru. Razmišljam o odustajanju. Teško mi je, a istodobno vidim da neću napraviti rezultat. Dotaknuo sam dno. Srećom, u susret mi je dotrčala misao koja me je dignula. Randy ne bi odustao!

17.km
Sada sam već u završnom krugu. Nema odustajanja. Vratila se neka snaga, prolazna vremena mi se ne pogoršavaju, nego sam uspio izaći iz krize, barem za sada. Sustiže me i prestiže Senka. Čudim se što je do sada radila i zašto je toliko iza mene. Bol u koljenima ju je usporio. Nemam bol u koljenima, ali imam bol u duši. Dok ju njena bol usporava, meni moja sporost nanosi bol.

20. i 21.km
Dok stojim u Randy-jevom kutu između rundi, odlučujemo da nema predaje. Fight do kraja! Nema kalkuliranja. UPRI! Sustigla me grupa od četiri trkača i to me tjera da ponovo krenem snažno i odlučno, do posljednje kapi, do posljednjeg daha. Prestižem tu grupicu, prestižem još par trkača, prestižem ih ukupno 6. Jedan od njih, mlađi, me pokušava pratiti. Trčimo rame uz rame. Već "brijem" kakav će to biti fight do cilja. No, dečko je mlad i ne uspijeva držati moj tempo (koji je sada pojačan na 04:50 i 04:43). U daljini ponovo vidim Senku, ali ipak je predaleko da ju uhvatim.

Usporedba Varaždin, Zagreb, Starek

Usporedba prolaznih vremena Varaždin, Zagreb, Starek 2009

Da ne lupetam gluposti, sami izvucite zaključke, a možete ih i napisati u komentarima.

I za kraj malo glazbe koja "ocrtava" moje trenutno stanje.

Death is not the end


Zahvale:
Zahvaljujem navijačima uz stazu. Bilo vas je dosta koji ste me bodrili, žalosti me što vam se nisam odužio rezultatom i lijepom trkom. Nadam se da bar uživate u postu.
Zahvaljujem Randy-ju. "Sorry, man, but I've fucked up this time."

Distance: 21.060 m (naravno, po Garminu)
Time: 1:42:35
Avg HR: 167
Max HR: 182
Avg pace: 04:52 min/km

Rezultati:
Rezultati

Galerije:
Mali Striko
Bodo 1
Bodo 2
Bodo 3
M.P.

Post je objavljen 15.11.2009. u 21:09 sati.