Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Dinamo ostaje i bez boda za koeficijent+Jurčević: Prazne tribine mogu smanjiti pritisak

Image and video hosting by TinyPic
Dinamo ostaje i bez boda za koeficijent
Osim oduzimanja tri boda koja je Dinamo zaradio boljom igrom u Temišvaru (3:0), igranja dviju utakmica bez gledatelja u domaćim susretima (s Ajaxom i Timisoarom), kazna Uefe ima i dalekosežnije posljedice.

Oduzet će nam tu pobjedu i kad se budu računali klupski koeficijenti za sljedeće sezone. Nažalost, ostali smo i bez jednog boda koji se dobiva za pobjedu – potvrdio je Damir Vrbanović.

Dinamov direktor kaže da nije baš jako sigurno ni da će ostati u blagajni 140.000 eura za pobjedu nad Rumunjima.

Zasad nema naznaka da će nam oduzeti taj novac, ali nikad se ne zna – napominje Vrbanović.

Jurčević: Prazne tribine mogu smanjiti pritisak
Čim se počelo pričati o Jurčićevoj smjeni, njegovo se ime zavrtjelo kao jedno od onih koja kod Mamića odlično kotiraju. No, Nikola Jurčević je poznati nogometni gospodin pa ga o još uvijek tuđem poslu nismo htjeli niti pitati. Umjesto toga zamolili smo ga da nam prokomentira Dinamovu utakmicu u Amsterdamu i današnji "revanš" u Zagrebu.

"Gledao sam prvu utakmicu u Amsterdamu i pratio sam ove sezone Ajax u Europi i u nizozemskom prvenstvu. Ajax je u igračkom smislu kvalitetnija momčad. To je stvar koja se mora prihvatiti i to je realnost. Oni imaju Suareza Pantelića, Sulejmanija...to je visok internacionalni rang. Onaj poraz u Amsterdamu je bio očekivan. Posebno se to moglo vidjeti kada su tri dana poslije s 5:1 deklasirali Feynoord. Da je Dinamo bio bolji i angažiraniji taj određeni dan, možda je dojam mogao biti i bolji", objašnjava Bilićev pomoćnik.

Koliko šanse Modri imaju u današnjem ogledu pred praznim tribinama?

"Sada se igra utakmica na domaćem terenu. Iako se igra bez publike, što je objektivni hendikep, možda će to smanjiti neki pritisak. Dinamo možda ipak može danas doći do povoljnog rezultata."

Oduzimanje bodova sigurno je dodatno demotiviralo Jurčićeve nogometaše?

"To utječe loše i na navijače i na klub i na igrače, te dovodi do neke rezignacije. Igračima i klubu je uzeto nešto što su već osvojili zbog razloga koji nema veze s njima. Igrači nisu napravili nikakvu grešku i to može stvoriti određenu apatiju. S druge strane, igračima nikada nije drago kada ih se kritizira pa je utakmica s Ajaxom idealna prilika za rehabilitaciju. Dinamo je ionako izdvojen od ostalih hrvatskih momčadi. Visoke pobjede u domaćem prvenstvu im se ne priznaje, a traži se uspjeh u teškom europskom ispitu. To je sigurno motiv za Dinamove igrače."

Je li Dinamo zaslužio tako drakonsku kaznu?

"Uefa ima striktne kriterije. To je ono čega se oni drže i to je opće poznato. I to fali u našem društvu i našem nogometu. Kada bi se ti kriteriji i kodeks ponašanja primjenjivali i kod nas, ne bi došlo do ovakvih incidenata. Liga prvaka je baš zato ovakav praznik za gledatelje jer Uefa sve ono što ne pripada eliminira na ovakav ili onakav način."

Koliko će nedostajati Mandžukić i Badelj?

"Oni fale jako puno. To je kao kada bi Ajaxu falili Suarez i Emanuelson. Svaki u svojoj liniji su jako bitni, a njih dvojica su među tri najbitnija Jurčićeva igrača. No, to je sudbina svakog trenera i svakog kluba. Nitko ti takve stvari neće prihvatiti kao alibi. Dinamo je oslabljen, ali to nije neka isprika."

S nula bodova na kontu, koliko uopće Dinamo ima šanse za plasman u daljnji dio natjecanja?

"Kada pričamo o šansama, ako danas pobjede Ajaxa imaju realne šanse da bi se plasirali u jesenski dio.

Već se priča o Jurčićevoj smjeni unatoč nedodirljivosti u domaćem prvenstvu i osrednjim rezultatima u Europi?

"Smatram da to nije dobro. Stvara se nepotreban pritisak. Dinamo u konačnici ima jako dobru statistiku u HNL-u, a i u Europi je imao nekoliko dobrih utakmica. Mora se imati na umu da su Modri igrali protiv respektabilnih protivnika koji su veći rang od Dianama. Preuranjeno je odmah stvarati atmosferu smjene. U Europi ima mnogo primjera, poput recimo Liverpoola, gdje se treneri ne smjenjuju iako klub ima jako loše rezultate i veću seriju neuspjeha. Nije dobro da se nakon par lošijih rezultata odmah otvara pitanje trene


Post je objavljen 05.11.2009. u 13:05 sati.