Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Inter skinuo tabu zvani - Liga Prvaka!

Svi talijanski klubovi koji nastupaju u Ligi Prvaka u utorak odnosno sinoć ostvarili su zapažene rezultate.
Milan je remijem protiv Real Madrida vrlo blizu prolaska u slijedeći krug, a da bi to ostvario "rossoneri" će trebati upisati na svoj konto još jednu pobjedu iz naredna dva preostala susreta u kojima se sastaju najprije na San Siru protiv Olimpic Marseillea, a onda u posljednjem kolu i protiv Zuricha u gostima.
Juventus je još bliže ostvarenju prolaska u naredni krug Lige Prvaka. Nakon pobjede u Tel Avivu protiv Maccabija iz Haife "bianconerima" će u narednom duelu kojeg igraju protiv Bordeauxa u Torinu već sada je vrlo izvjesno biti dovoljan i remi kako bi se našli ispred Bayern Munchena i sada već otpisanog Maccabija, te se plasirali u narednu rundu Lige Prvaka.
Fiorentina je sa dvije uzastopne pobjede nad mađarskim Debrecenom dovela samu sebe u vrlo pogodnu situaciju, s obzirom da sada ima višak od 5 bodova nad trećeplasiranim Liverpoolom. U narednom kolu "viole" dočekuju Lyon koji se već i matematički plasirao u slijedeći krug Lige Prvaka, te bi Fiorentini, kao i u slučaju Juventusa, vrlo vjerojatno i jedan bod bio dovoljan za ostvarenje velikog uspjeha - prolaska u daljnje natjecanje.
Inter je sinoć u dramatičnom finišu utakmice uspio skinuti jednogodišnji tabu zvani - pobjeda u Ligi Prvaka! Treba reći da je Inter jedina talijanska ekipa koja vodi na tablici u svojim grupama, ali da od svih tih ekipa ima najmanje bodova, svega 6 . U narednom kolu na programu je velika poslastica, a sastaju se Barcelona - Inter, no po svemu sudeći odlučujuća utakmica za "nerazzurre" bit će ona u posljednjem kolu protiv Rubin Kazana u Milanu, kada će Mourinhovoj ekipi trebati samo pobjeda pred već sigurno prepunim stadionom "Giuseppe Meazza".
U svakom slučaju, poslije dosta godina igranja u grupama Lige Prvaka, sa sigurnošću se može reći da konačno sve četiri talijanske ekipe imaju sasvim realne šanse za prolazak u daljnu fazu Lige Prvaka.

Post je objavljen 05.11.2009. u 09:55 sati.