Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/destinychild

Marketing

Devetnica za svećenike, redovnike, redovnice (6. dan)

Želim se sva pretvoriti u Tvoje Milosrđe, da bi tako bila živa Tvoja slika. O Gospodine, ovo najveće Božje svojstvo, Tvoje neizmjerno Milosrđe, naka dospije do mog bližnjega, kroz moje srce i dušu.

Pomozi mi, o Gospodine, da moje oči gledaju milosrdno, da nikada ne sumnjičim i ne sudim po vanjštini, nego spoznajem što je lijepo u dušama mojih bližnjih i pomažem im.

Pomozi mi, o Gospodine, da moje slušanje bude milosrdno, da budem naklonjena potrebama mojih bližnjih, da moje uši ne ostanu ravnodušne za boli i žalopojke bližnjih.

Pomozi mi, Gospodine, da moj jezik bude milosrdan, da nikad prezirno ne govorim o svom bližnjem, nego za svakoga imam riječ utjehe i praštanja.

Pomozi mi, Gospodine, da moje ruke budu milosrdne i pune dobrih djela, da svojim bližnjima činim samo dobro, a teže i mučnije poslove uzimam na sebe.

Pomozi mi, Gospodine, da moje noge budu milosrdne, da mojim bližnjima žure uvijek u pomoć i savladaju vlastitu iznemoglost i umornost. Moj pravi odmor je u službi bližnjima.

Pomozi mi, Gospodine, da moje srce bude milosrdno, da osjećam sve patnje bližnjega, da nikomu ne uskratim svoje srce, da iskreno susrećem i one za koje znam da će zloupotrijebiti moju dobrotu. Ja sama zatvorit ću se u srce Milosrdnog Isusa. O vlastitim patnjama šutjet ću. O moj Gospodine, neka Tvoje Milosrđe počiva u mom srcu.

O, moj Isuse, promijeni me u Sebe, jer Ti sve možeš.


Sv. FAUSTINA



* * *
U devetoj godini sanjao sam san koji mi se duboko urezao u pamćenje. Učinilo mi se da se nalazim ispred kuće u prostranom dvorištu gdje se igralo mnoštvo dječaka. Neki od njih su se smijali, a drugi su psovali. Kad sam čuo psovače, jurnuo sam među njih da ih šakama ušutkam. U tom trenutku preda mnom se stvorio otmjen gospodin u blistavoj odjeći. Lice mu je bilo sjajno da ga nisam mogao gledati. Pozvao me po imenu i rekao:
-Ne šakama, vec ljubavlju i blagošću ih trebaš pridobiti za svoje prijatelje. Počni im odmah govoriti o tome kako će dobrim nadvladavati zlo.
Smeten i prestrašen, rekao sam da sam samo siromašni dječak i da ne znam poučavati. Istog trenutka oni dječaci prekinuše svađu te okružiše gospodina koji je govorio.
-Tko ste vi da mi zapovijedate nemoguće stvari? – upitao sam.
-Ja sam sin one koju svakoga dana tri puta pozdravljaš. Za moje ime pitaj moju majku.
U tom trenutku spazih pored njega prekrasnu gospođu. Bila je ogrnuta kao sunce blještavim plaštem. Uzela me ljubazno za ruku i rekla:
- Pogledaj!
Pogledam, kad tamo umjesto dječaka vidjeh mnoštvo jaradi, pasa, mačaka, medvjeda i drugih zvijeri.
-Eto, to je tvoje polje rada. Budi ponizan, odvažan i jak. Ono što ćeš sada vidjeti da se događa sa životinjama, ti ćeš učiniti s dječacima, oni su moja djeca.
Kada sam ponovno pogledao, na mjestu divljih zvijeri bili su blagi jaganjci koji su smjerno pratili gospodina i gospođu.
Istog trenutka briznuo sam u plač i zamolio ženu da mi objasni, jer ja ništa nisam razumio. Ona mi položi ruku na glavu i reče:
-Doći će vrijeme kad ćeš sve razumjeti.
Nakon toga, svega je odjednom nestalo i ja sam se probudio.

Sv. Ivan Bosco

* * *



MOLITVA
Bože, koji si pozvao blaženog Ivana Bosca, priznavaoca svoga, da bude otac i učitelj mladih, te po njemu htio da pomoću Djevice Marije u Crkvi Tvojoj cvatu nove zajednice: podijeli nam, molimo Te, da zapaljeni istim plamenom ljubavi uzmognemo tražiti duše i Tebi jedinomu služiti. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


Post je objavljen 04.11.2009. u 21:14 sati.