Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dva2srca

Marketing

NASLJEDUJ MARIJU

4.O STRPLJIVOSTI

MEUGORSKA


U svom zemaljskom,smrtnom životu,kršćanska dušo,naišla sam na mnoge protivšine, i sve sam podnjela savršenom strpljivošću.
Moj život,kao i život moga božanskoga Sina,bio je pun križeva.Nakon svoje mladosti,uvjek sam živjela u velikim teškoćama.
Siromaštvo,nestašica,izgnanstvo i mnoge druge žrtve bijahu moj svagdanji kruh,kojim je dobri Bog spremao moj stol.

Muka i smrt božanskog Sina baciše me u more boli.Ti dobro znadeš da se zovem Djevica žalosna i Kraljica mučenika.Ipak,nisam nikad klonula,niti sam izgubila ikada svetu strpljivost.

Bez strpljivosti nećeš nikad napredovati.Za spasenje treba mnogo,veoma mnogo strpljivosti.

I ti si,kršćanska dušo,osuđena na boli,nevolje i poteškoće,donesene na ovja svijet prvim grijehom.I ti moraš uzdisati i plakati u ovoj suznoj dolini,kao i sva Evina djeca.Nemoj preuzetno željeti da se oslobodiš teškoća ovoga života.Sjeti se da si došla na svijet plačući,da ćeš na njemu boraviti uzdišući,da ćeš otići sa ovoga svijeta u suzama i smrtnim znojem na čelu.

Živiš među ljudima koje uznemiruju strasti,snalaze žalosti i muče boli.Što dakle možeš očekivati u ovom životu nego gorčinu?I,ako ne podnosiš strpljivo udarce života,kakvoj se nagradi možeš nadati?

Nema krjeposti,pa makar ih sve izredala u svojoj pameti,u kojoj se možeš i moraš tako često vježbati,kao što je strpljivost.

Uvijek ćeš naći nešto ili u sebi ili izvan sebe,što će od tebe tražiti da se vježbaš u ovoj krjeposti.
Ako nerado i neodgovorno podnosiš nevolje ovog siromašnog života,time samo tisuću puta povećavaš svoje nevolje i patnje.

Kako bi bio ugodan prizor i za Gospodina i za mene,o kršćanska dušo,kada bi te uvijek vidjeli mirnu i predanu Bogu u protivštinama!Šteta za tebe ako ti mržnja i osveta poremete duh,ako pomanjkanje strpljivosti liši tvoju dušu tolikih zasluga.

Pokaži mi,ako možeš,samo jednog sveca koji je došao do slave bez strpljivosti.Moj božanski Sin i ja dali smo svima primjer strpljivosti.I,jer su mnogi ljudi nasljedovali taj primjer,upravo su zato postali blaženi.

Nećeš naći na svijetu utješnije stvari od strpljivosti,prigrliš li je samo jedanput velikodušno i srdačno s odlukom da se u njoj vježbaš u svakoj prigodi.
Sve će ti postati lako ako podnosiš strpljivost za ljubav Božju,ako je uistinu podnosiš i gledaš na slavu koja ti je pripravljena.

Velika i trajna strpljivost zaslužuje nam vječnu slavu.

Strpljivost ti je veoma potrebna želiš li postići Kristova obećanja.

Nasljeduj me!



EVO NAS PRED TOBOM MARIJO
by kadoic


Post je objavljen 04.11.2009. u 20:57 sati.