Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Mislima put istine


Nebrojivo mnogo pogleda i misli o samo jednom neizmjerljivom svijetu čini naše svijetove. A svijet jest jedan, istinom dat, mada u njemu su i sva naša gledanja i misli.
M0žda bi netko rekao da misli i pogledi nisu stvarnost; da su to obične zablude. A zar zablude ne čine stvarnost? Zar one nisu pokretači naši? Koliko toga zabludama smo činili?
Zar u stvarnost da se pretoče zablude? Pa što one jesu?
Mislili smo da jesmo što nismo i tom razlikom svijet smo mijenjali. Ta razlika nas, prema istini o nama, jest istinska. Tako naše zablude; naša vizija o nama, donosi generiranje potencijala kojim svijet mijenjamo.
Zabluda; misao o istini. Upirem se načinom stečenim i razvijanim dokučiti ono što kvalitetno je van dosega načinom tim. Što time činim? Mijenjam sebe; način razmišljanja svoga. Zar će misao nešto drugo postati, ili tek kvalitetu mijenjati? Kako uopće suditi o nedokućivosti mogu? Kako znam što tražim? Nisam li tako već odredio ono što tražim? Odredio načinom za koji kažem, da zablude stvara. Rasčlanjujem misao. Kao da sjedim između razbacanih šarafiča i opruga, uprljan crnim podmazom za pokretne dijelove. Sjedim tako i pitam se: 'Što ja to rafim?'
I opet misao svojim putem ide. Takvost moju svijedoći. I kao pjesma neka život ide cvijetnim poljima. Noga pred nogu putem uz osmjeh. Pozdrav vama livade i šume. Pozdrav cvijetu i listu svakome, latici i žili punoj životnih sokova. Pozdrav od mene koji mislim da sam onaj koji nisam. Mislim tako, a tko sam? Otpustite malo misli moje, her ja sam onaj koji jesam. Samo to… jedno i vječno.
Riječi do mene dopiiru onih što bili su kao što ja sam sada. Prenosilli ih i razumijevali mnogi, a još više i onih koji su misli svoje dodavali.
Izgovarah riječi, mislima, pogledima, da sjeo bih u miru, radosno ispunjavajući dato mi vrijeme. Ja isrinski, što samo Tobom jesam. Kao da me nema… kao da jest samo sve, jedinsrvo postojanja …
Sve vas volim, kao i svaki cvijet, svaki list, kapljicu kiše i rose, vjetar i sav svemir … Hvala vam što svi postojite, i neka vas radost postojanja prati. Hvala …. :)


Post je objavljen 04.11.2009. u 14:16 sati.