Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Kako to rade drugi

Već sam se u dva navrata (04.05.2009, u postu o Magdićevim stubama i 07.07.2009. u postu o Berislavićevoj ulici) osvrnuo na činjenicu kako u Zagrebu ne postoji običaj da se uz imena ulica (barem onih manje poznatih) napiše porijeklo imena odnosno po kome je neka određena ulica dobila ime. Mislim da bi to bilo zanimljivo kako gostima grada tako i nama "purgerima" ... jer ni mi ne znamo baš sve o svakome, a nekad čak niti Google i Wikipedija ne pomažu puno (tko zna po kojem Jurkoviću je dobila ime Jurkovićeva ulica na Medveščaku? Ili zašto ulica Jazbina u Maksimiru nosi baš to ime iako prolazi ravnicom potoka Blizneca uz koji vjerojatno nije bilo jazbina?)

Sjećam se, bilo je već nekoliko rasprava na tu temu po medijima, a uvijek je konačni zaključak bio da je to skupo i nepotrebno.

A ja ću vam sada dati tri primjera kako se takve stvari rješavaju u drugim gradovima!

U Grazu je to riješeno na klasičan "K.u.K." način, velikom i pomalo cifrastom tablom sa svim mogućim podacima.


Snimio: Vanja

U Aachenu, u onom kutku Njemačke koji se naslanja na Belgiju i Nizozemsku, table su manje i sigurno jeftinije, a opet sasvim zgodne i informativne.


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

A za dobar primjer ne moramo čak ni ići van, evo kako to rade u Rijeci, sa manje detalja nego u "Dojčlandu", ali opet bolje nego ništa, a vjerujem da nije niti jako skupo.


Snimio: Vanja


Post je objavljen 03.11.2009. u 10:29 sati.