Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bb-incognito

Marketing

Licemjerje svuda oko nas

Moja baka je jako veliki vjernik koji svaki dan ide u crkvu, ne smije kasniti na misu, i koji se svetog pisma valjda drži kao pijan plota.
Ili ipak samo kada njoj tako paše?

Poteglo se pitanje potencijalnog posvajanja djeteta ako ga sami nećemo moći imati, a niti vrijeme udruženo sa povijesti bolesti nisu na našoj strani .
Donedavno me svaki dan ispitivala kada mislim dobiti dijete, nakon svadbe mi stavljala ruku na trbuh u iščekivanju i ogromnim upitnikom iznad glave.
Ali, u trenutku kada se spomenulo nešto što smatram da je sasvim normalno i realno razmotriti odjednom joj je to postalo sasvim nebitno, čak me uvjerava kako imamo vremena, ma ne moramo odmah postati roditelji.
Više je nego jasno zbog čega. Zbog licemjerja.

Ja nisam vjernik. Ne idem u crkvu.
Ne vjerujem u to neko nadnaravno biće koje propovijeda Crkva, i koju „ovce“ slijepo slijede. A njih prezirem.
Moj prijezir nije iz razloga što misle drugačije od mene. On je isključivo iz ovog konkretnog razloga – jer su svi oni licemjeri, na ovaj ili onaj način.
Dapače, poštujem vjernike koji stvarno i žive po principima u koje vjeruju. Ok, nisu to ljudi s kojima želim provoditi svoje vrijeme, ali poštujem ih iz razloga što stvarno i žive život koji propovijedaju.
No, kao što vidimo iz svakodnevnih primjera, velika većina tih samozvanih vjernika su licemjeri koji možda i idu redovito u crkvu, kokodaču o vjeri, bogu i Sv. pismu, ali prvom prilikom okreću ploču kako njima paše.
Ne propovijeda li Biblija da smo svi djeca Božja, svi jednaki pred njime?

Ako meni i ocu moje buduće djece nije toliko važno hoćemo li odgajati svoje biološko ili posvojeno dijete, biti će naše, mi ćemo mu biti roditelji….zbog čega bi naša ljubav trebala biti drugačija prema „tuđem djetetu“?
Ako je meni, ateistu i nevjerniku, dijete – dijete, ljubav prema djetetu jednaka, kakav je onda „vjernik“ osoba koja to gleda sa velikom razlikom? Odbojnosti?

Sramota!
U takvom društvu živimo! U takvom smo okruženju.
I ovo je odgovor svima zašto ne volim velike vjernike.
Jer su svi redom licemjeri.
Jer 99% njih NE živi kako priča.
Jer svi oni žive isto kao i ostali „grešnici“.




Post je objavljen 03.11.2009. u 10:21 sati.