Evo jednoga jesenskog recepta s mirisnim dunjama!
Tijesto:
250 g brašna
malo soli
125 g maslaca
1 jaje
2 žlice šećera u prahu
2 žlice hladnog mlijeka
Nadjev:
3 dunje
3 jabuke
100 g šećera
50 g maslaca
1 dl bijelog vina
2 žlice marmelade od dunja ili marelica
1 žličica cimeta
2 žlice mljevenih badema
Priprema:
Pripremite tijesto. Pomiješajte sve sastojke, oblikujte kuglu i ostavite je u hladnjaku oko 1h. Zatim razvaljajte tijesto, stavite ga u kalup i pecite samo oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Dok se tijesto peče, pripremite nadjev. Ogulite dunje i jabuke i narežite ih na kockice. Pomiješajte voće sa šećerom. Na vatri rastopite maslac i na njemu pirjajte dunje i jabuke. Podlijte vinom, dodajte cimet. Kada alkohol ispari i voće omekša, maknite s vatre i umiješajte marmeladu. Smjesu izlijte na polupečeno tijesto, pospite mljevenim bademima i pecite još 20-ak minuta. Pitu je najbolje jesti mlaku, a možete je poslužiti uz tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije.
Post je objavljen 02.11.2009. u 23:01 sati.