Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Vjera - Nacija - Rezignacija

Image Hosted by ImageShack.us

Svjetlo Europe

"Mjesečne tribine pod nazivom DIJALOG O VJERI I KULTURI sa zanimljivim gostima iz javnog, političkog i kulturnog života organiziramo svake prve subote u mjesecu s početkom u 17 sati, u Palmotićevoj ulici 33, kod SKAC-a.
Tribine iz ciklusa ''Dijalog o vjeri i kulturi'' do kraja 2009. godine održat će se 07.11.2009., i 05.12.2009."

A naš subotnji gost, i sam nas je najavio! Obavezno dođite! I pomolite se za sve!

Don Blog

"Don Anđelka nazivaju često neshvaćenom ali i dragocjenom pojavom hrvatske medijske scene koji odgovorno i hrabro progovara o problemima sadašnjosti te kroz svoje kolumne i propovijedi ukazuje na zakulisne igre „svjetskih igrača" koje običan građanin nije u stanju percipirati. U svom pisanju Kaćunko je originalan u ironiziranju pojava u masovnoj kulturi, ukazuje na znakove vremena i kod čitatelja osnažuje duhovnu higijenu i jača ih na putu svetosti. U pisanju njeguje jedinstven stil te primjenjuje riječi koje koristi hrvatska aktualna politika te ih stavlja u drugi kontekst..."

I druge aktivnosti don Anđelka Kaćunka

A u sklopu najave, dodat ću i citat s don Kacunkova bloga (od 3. listopada, "Vapaj naroda budućem predsjedniku: “Budi nam glavarom, uzmi u ruke ovo rasulo!”, baš kad smo mi imali 1. skupštinu Svjetla Europe...):

"U cjelini gledano, trenutačno stanje u RH - oko tri mjeseca prije predsjedničkih izbora - silno podsjeća na “bezvlađe u Jeruzalemu” prema opisu proroka Izaije (Iz 3,1-15). Svejedno je hoćemo li u biblijskom Jeruzalemu gledati cijelo “globalno selo” ili samo Hrvatsku, o aktualnosti i sličnosti, kao i o razlikama, vrijedi razmisliti i nad njima se zamisliti!

“Gle, Gospod, Jahve nad Vojskama, oduzima Jeruzalemu i Judeji svaku potporu, pomoć u kruhu i pomoć u vodi, junaka i ratnika, suca i proroka, vrača i starješinu, pedesetnika i odličnika, savjetnika i mudra gatara i onoga što se bavi čaranjem.
‘A za glavare postavljam im djecu, dajem deranima da njima vladaju.’

Ljudi se glože jedan s drugim i svaki s bližnjim svojim; dijete nasrće na starca, prostak na odličnika te svatko brata hvata u očinskoj kući: ‘Ti imaš plašt, budi nam glavarom, uzmi u ruke ovo rasulo!’ A on će se, u dan onaj, braniti: ‘Neću da budem vidar, nema u mene ni kruha ni plašta: ne stavljajte me narodu za glavara.’

Jeruzalem se ruši i pada Judeja, jer im se jezik i djela Jahvi protive te prkose pogledu Slave njegove. Lice njihovo protiv njih svjedoči, razmeću se grijehom poput Sodome i ne kriju ga, jao njima, sami sebi propast spremaju. Kažite: ‘Blago pravedniku, hranit će se plodom djela svojih! Jao opakome, zlo će mu biti, na nj će pasti djela ruku njegovih.’

Deran tlači narod moj i žene njime vladaju. O narode moj, vladaoci te tvoji zavode i raskapaju put kojim hodiš!”


Post je objavljen 05.11.2009. u 22:45 sati.