Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Hajduk- Dinamo 2:1

Pred oko tri tisuće gledatelja Dinamo je, na splitskom Poljudu u derbiju 13. kola 1. HNL odmjerio snage s Hajdukom.

Trener Jurčić na teren je od prve minute poslao Butinu, Kovača, Lovrena, Etta, Sammira, Badelja, Slepičku, Vrdoljaka, Sivonjića, Cufrea i Moralesa.

U desetoj minuti lopta je nabačena prema Iliji Sivonjiću, no Maloča je uspio loptu odbiti prema Subašiću. Dvije minute kasnije u prilici je Hajduk. Paraiba je gurnuo loptu prema Striniću, no Butina odlično reagira na njegov pokušaj i odbija loptu da bi zatim zaustavio i udarac Paraibe.

Igrala se osamnaesta minuta utakmice kada je Oremuš isprobao udarac, no lopta je prošla pored gola. U 23.minuti udarac je oprobao i Srđan Andrić, no lopta je preletjela gol. četiri minute prije kraja prvog poluvremena udarac je oprobao Pedro Morales, no lopta je prošla pored vratnice.

Hajduk je došao do vodstva u 44.minuti. Mrežu je, nakon slobodnog udarca Cernata u vlastitu mrežu pospremio Dejan Lovren.

No, već u slijedećem napadu „modri“ su uspjeli izjednačiti. Strinić je izgubio loptu koja je došla do Ilije Sivonjića, a on je posprema u Subašićev gol za 1:1.

Tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Igrala se treća minuta nastavka kada je domaćin još jednom došao u vodstvo. Gol je postigao Strinić.

U 55. minuti susreta sudac Batinić pokazao je Pandži drugi žuti karton i Hajduk je ostao s igračem manje. Dvije minute kasnije Pedro Morales je odlično izveo slobodan udarac, no lopta se odbila od vratnice. Na nju je natrčao Etto, no njegov je udarac nažalost prošao preko gola.

Prvu izmjenu trener Jurčić napravio je u 59.minuti kada je iz igre izašao Slepička umjesto kojeg je ušao Papadopolulos. U 65.minuti Strinić je izbio sam pred Tomislava Butinu, no promašio je cijeli gol. Modri su, nakon Pandžinog isključenja preuzeli inicijativu na terenu i igra se preselila na Hajdukovu polovicu terena, no nažalost nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Subašića. U 70.minuti iz igre je izašao Pedro Morales, a ušao je Andrej Kramarić. Tri minute kasnije Sammir je izveo slobodan udarac, no rezultat se nije mijenjao.

Deset minuta prije kraja susreta Dinamo je mogao izjednačiti, no Papadopoulosov udarac glavom zaustavila je greda. U 82.minuti pokušao je Sivonjić, no nije bio dovoljno precizan.


Igrala se 85.minuta utakmice kada je Ibričić neometan pucao prema golu Dinama, no Butina odličnom reakcijom spasio svoju mrežu.Uslijedio je pokušaj Papadopoulosa, ali je lopta završila u Subašićevim rukama.

HAJDUK- DINAMO
Split, stadion Poljud

gledatelja: 3000

suci: Damir Batinić (Osijek), Petrović (Valpovo), Šetka (Đakovo)

strijelci: 1:0- Lovren (44.'), 1:1- Sivonjić (45.'), 2:1- Strinić (48.')

žuti kartoni: Vejić (Hajduk); Slepička (Dinamo)

crveni karton: Pandža (Hajduk), Sammir (Dinamo)

HAJDUK: Subašić, Vejić, Ibričić, Andrić (79.' M. Buljat), Strinić, Oremuš, Skoko, Maloča, Pandža, Parraiba (88.' Tomasov), Cernat (58.' J. Buljat)

DINAMO: Butina, Kovač, Lovren, Etto, Sammir, Badelj, Slepička (59.' Papadopoulos), Vrdoljak, Sivonjić, Cufre, Morales


Post je objavljen 01.11.2009. u 14:34 sati.