Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Evo nas opet!!!

Dragi naši,
puno pozdrava i čestitamo Vam blagdan Svih Svetih! Nemojte se nikada zaboravit utjecat zagovoru naših svetaca, koji su već u Nebu i koji nam svojim molitvama i zagovorima otvaraju vrata kuće Oca Nebeskog. Oni uvijek spremno isčekuju naše molitve i zazive u pomoć i jako su radosni kad nam mogu pomoći. Svima su nam otvorena vrata Neba, a na nama je da li ćemo svojim životom i svojim molitvama zavrijediti prolazak kroz Njih. Gdje nam je blago, tu nam je i srce, i zato skupljajmo blago koje hrđa ne najeda i crv ne izgriza.
Što se tiče vremena od prošlog javljanja, započeli smo intezivno s našim apostolatom. Podijeljeni smo u razlčite skupine. Neki od nas su u grupi za promicanje duhovnih zvanja, neki rade sa ministrantima po župama, neki smo u oratoriju po susjednim župama. Sve u svemu vrijeme nam protječe jako brzo, što je znak da nam nije dosadno. Prošli ponedjeljak smo bili na kestenijadi u rodnom mjestu našeg dragog ekonoma Gilberta, SDB. Bilo je jako interesantno i zabavno. Proveli smo dan u ugodnom druženju u ovom pitomom podalpskom mjestu. Na kraju dana posjetili smo naše sestre, Kćeri Marije Pomočnice. Svaka se provincija trebala predstaviti kroz igru, pjesmu ili šalu. Mi Hrvati smo ostavili najupečatljiviji dojam (bez lažne skromnosti), jer smo se poslužili specifičnim hrvatskim humorom, sa primjesama splitske ironije (ruganje). Naime prikazali smo na dosad neviđen način susret don Bosca i Bartolomeja Garellija - to je inače dječak kojeg je don Bosco upoznao 8.12.1841 i s kojim je započeo salezijanski oratorij. Mi smo ga "prekrstili" u Galileja Barelija i smjestili ga u današnje vrijeme. Skeč je skoro nadmašio legendarni skeč o don Marijanu "vodotražitelju". Nekoliko dana nakon toga događaja, skeč se još uvijek prepričava. Da nam je bio još Luka Jelavić, gdje bi nam bio kraj.
Ovaj četvrtak smo bili u Valdocu, povodom otvaranja godine blaženog Mihovila Rue, naime iduće godine će se obilježit 100 godina od smrti prvog don Boscovog nasljednika. Svetu Misu je predvodio generalni vikar naše kongregacije, a u istom trenutku vrhovni poglavar je predvodio sv.Misu na našem sveučilištu u Rimu.
Pozdravljamo puno naše suborce u Rimu i Torinu. Nakon nepuna dva mjeseca u novicijatu naš Stjepan je već izišao u lokalnom biskupijskom glasniku kao jedan od voditelja ministranata u lokalnoj župi.
Ovim putem poručujemo subraći iz Torina kako se nećemo moći susresti ovaj tjedan, te neka nam jave da li bi im odgovaralo da nas posjete 9.11. Ovim putem još jednom čestitamo rođendan našem don Milanu Ivančeviću, i šaljemo puno pozdrava svoj subraći u Podsusedu i u svim ostalim našim kućama.
Don Tunji čestitamo na velebnoj proslavi 800 godina sv. Martina Podsusedskog i izražavamo naše žaljenje što nismo mogli prisustovat ovoj proslavi i posjetu kardinala. Nakon ovoga događaja još je više porasla don tunjina popularnost u Podsusedu i upozoravamo provincijala da je vjerni puk Podsuseda u slučaju don Tunjinog premještaja spreman na takvu bunu, prema kojoj će seljačka buna Matije Gubca nalikovati na dječju igru. I na kraju podsječamo našeg dragog Šibu da ovdje zima zna bit jako surova i dobro bi nam došle majice salezijanske mladeži sa kapuljačom i to po mogučnosti nove, a pošto nije ugodno nosit samo jednu dobro bi došle usput i one kratkih rukava. Šibo znamo da si dobrog srca, hvala unaprijed i pozdravi svu subraču na Knežiji (one koji ne čitaju blog).
P.S.
Mate pozdravlja svoju dragu sestru Kristinu i njezinog supruga, a svoga zeta Peru, koji su nedavno uplovili u bračne vode, kao i ostalu rodbinu.
Ivan i Mario pozdravljaju svoje drage roditelje.
Lukač pozdravlja Denu Maslova i sve ostale fantaziste našeg "cvita mediterana" (Jole Drnasin, Kodjo, Stevo, Cico, Apostol Ivić, Zeko, Bartul i ostali).
Mario pozdravlja drage prijatelje i dugogodišnje suborce Stipana, Bulju, Lovru, Grubog, Čolu, Baljkasa, Cincu, Legiju, Zdenu, Pitu, Jelu, Stanu, Mirka...

Post je objavljen 01.11.2009. u 12:05 sati.