Breskvice
Tijesto:
8 jaja
500gr šećera
2 žlice mlijeka u prahu
2 praška za pecivo
1 kg brašna
4dl ulja
naribana korica 1 limuna
Nadjev:
4 dl mlijeka
500gr mljevenih oraha
400gr šećera
izdubljene mrvice (ostaci dobiveni izdubljivanjem breskvica)
Boja:
na vrh hoža žute boje u 1dl vode + 100gr šećera
na vrh noža crvene boje u 1dl vode + 100 b+gr šećera
Izmješati sve sastojke u glatko tijesto.
Oblikovati kuglice veličine oraha i staviti peči na nauljeni pleh 10-12 minuta 160-170C tako da breskvice ostanu svijetle.
Nadjev:
Zakuhati mlijeko. Orahe, šećer, mrvice (izdubljene) i rum dobro izmješati u jednoličnu smjesu i sve preliti vrelim mlijekom.
Bojanje.
Sklopljene breskvice napunjene nadjevom taknuti u žutu pa crvenu boju a zatim u kristaliće šećera tek toliko da ostanu mrvice po vrhu.
Breskvice se prije konzumacije trebaju sušiti barem 12h.
Post je objavljen 31.10.2009. u 23:16 sati.