Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrvice-iz-moje-kuhinje

Marketing

Breskvice



Tijesto:
8 jaja
500gr šećera
2 žlice mlijeka u prahu
2 praška za pecivo
1 kg brašna
4dl ulja
naribana korica 1 limuna

Nadjev:
4 dl mlijeka
500gr mljevenih oraha
400gr šećera
izdubljene mrvice (ostaci dobiveni izdubljivanjem breskvica)

Boja:
na vrh hoža žute boje u 1dl vode + 100gr šećera
na vrh noža crvene boje u 1dl vode + 100 b+gr šećera

Izmješati sve sastojke u glatko tijesto.

Oblikovati kuglice veličine oraha i staviti peči na nauljeni pleh 10-12 minuta 160-170C tako da breskvice ostanu svijetle.

Nadjev:
Zakuhati mlijeko. Orahe, šećer, mrvice (izdubljene) i rum dobro izmješati u jednoličnu smjesu i sve preliti vrelim mlijekom.

Bojanje.
Sklopljene breskvice napunjene nadjevom taknuti u žutu pa crvenu boju a zatim u kristaliće šećera tek toliko da ostanu mrvice po vrhu.

Breskvice se prije konzumacije trebaju sušiti barem 12h.


Post je objavljen 31.10.2009. u 23:16 sati.