Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antifona

Marketing



MIR BOŽJI


Image Hosted by ImageShack.us


Biblija nam govori o miru. To je mir Božji. Svatko tko poznaje Isusa Krista može prolaziti kroz razne probleme, suočiti se sa smrću, a ipak imati Božji mir u svome srcu. Kad vam umre roditelj, bračni drug ili vam se razboli dijete, izgubite posao ili doživite neku nesreću, možete u sebi imati mir kojeg ni ne razumijete. Plakat ćete na grobu, ali u sebi ćete imati mir i spokoj.

Sv. Pavao je rekao: Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti! I mir će Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvati srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu. (Filipljanima 4;6,7). Ne brinite se tjeskobno ni za što! Koliko se često uzrujavamo i bojimo, tražeći bar malo mira? Božji mir može biti u našem srcu i to odmah sada.

"Neka u vašim srcima vlada mir Kristov2, kaže nam apostol pavao u Kološanima 3;15. Neki smatrate da poznajete Isusa Krista kao svog Spasitelja, ali ga niste postavili Gospodarom svoga života. Tada vam nedostaje mir Božji u borbama i burama, kušnjama i pritiscima života. Da li se u vašem srcu nalazi Božji mir?


Postoje i tjelesne blagodati koje izrastaju iz kršćanskog načina življenja. Grijeh i unutarnji osjećaj bezvrijednosti pogađa tjelesnu i duševnu dobrobit svakog čovjeka. Osjećaj tjelesne nečistoće i tjelesne nemoralnosti, osjećaj mržnje uperene protiv bližnjega, svjesnost naše nesposobnosti da postignemo ciljeve za kojima čeznemo, to su pravi uzroci tjelesnih i duševnih bolesti. Osjećaj krivnje i grijeh kojeg čovjek prirodno nosi u sebi, čini ga nesposobnim za obavljanje svojih dužnosti, čini ga bolesnim u umu i tijelu. Nije slučajno da je Isus, dok je boravio na zemlji, povezivao svoje propovijedanje i učenje s iscjeljivanjem. Postoji stvaran odnos između duhovnog života i zdravlja uma i tijela.

Mir s Bogom i Božji mir u čovjekovu srcu te radost u zajedništvu s Isusom Kristom blagotvorno djeluju na tijelo i um što vodi do razvoja i očuvanja tjelesne i umne snage.

Postoje posebne prednosti koje može uživati samo istinski kršćanin. Tu je, prednost posjedovanja božanske mudrosti i trajnog vodstva, osjećaj pravog optimizma, sigurnost da će prema božjoj objavi, sve na kraju ispasti dobro.


Ne možemo ne spomenuti i prednost koju će kršćanin imati u vječnosti.

Znamo odakle smo došli, znamo zašto smo došli i znamo kuda idemo, a imamo mir u srcu. Božji mir preplavljuje naše biće i ispunjava našu dušu.

U Kristu smo opušteni i imamo mir usred zbrke, zbunjenosti i životnih tjeskoba. Naše srce je smireno. Konačno smo našli mir!



Billy Graham


Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 30.10.2009. u 15:51 sati.