Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Američki veleposlanik posjetio kninsku bolnicu

Veleposlanik Sjedinjenih Država u Hrvatskoj James B. Foley posjetio je jučer kninsku Opću bolnicu "Hrvatski ponos" u povodu završetka njezine obnove za koju je američka vlada dala novčanu potporu od 130.000 dolara.

Foley je obišao obnovljenu bolnicu i tom prigodom rekao da je SAD u sklopu humanitarne pomoći u posljednje dvije godine u Hrvatsku uložio više od milijun dolara. Nakon pomoći u obnovi kninske bolnice, Foley je najavio novu donaciju - rodilište te bolnice uskoro će preko američkoga zapovjedništva za Europu dobiti dva inkubatora.

Američki veleposlanik istaknuo je važnost nedavnog ulaska Hrvatske u punopravno članstvo NATO-saveza, što je pridonijelo poboljšanju suradnje dviju zemalja na mnogim područjima, a ne samo na vojnom području. Dodao je kako vjeruje da će pristupanje Hrvatske Europskoj uniji pridonijeti razvoju Hrvatske, ali drugih zemalja u regiji.

"Ne postoji nijedna druga država na svijetu koja snažnije podupire članstvo Hrvatske u EU-u od SAD-a. Zato se nadamo se da će put Hrvatske prema europskim integracijama biti čist i neometan", istaknuo je Foley.

Na unutarnjemu i vanjskom uređenju kninske bolnice zajedno su sudjelovali pripadnici američke vojske i Oružanih snaga RH, a novac je američka vlada osigurala preko svojeg Ureda za vojnu suradnju.

Ravnatelj bolnice Oliver Ojdanić je rekao kako su radovi obuhvaćali zamjenu radijatora i popravak ventilacije, uređeni su sanitarni čvorovi, obojeni zidovi i pročelje bolnice te uređen okoliš.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac zahvalio je američkim kolegama ističući pritom odličnu suradnju u obučavanju hrvatskih vojnika prema NATO standardima te zajedničko sudjelovanje u misiji ISAF-a u Afganistanu.

Post je objavljen 30.10.2009. u 08:44 sati.