Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Svid radio jedna od tema današnjeg Gradskog vijeća

Aktualni sat Gradskog vijeća započeo je upravo pitanjem o našem radiju.
Naime Danko Švorinić iz Liste za Rijeku je rekao kako se mijenjanjem Svidove programske koncepcije gubi posljedni medij u gradu koji promiče rock, odnosno urbanu glazbu i alternativnu kulturu. Stoga ga je zanimalo hoće li Grad sufinancirati specijalizirane emisije Svid radija, na sadašnjoj ili nekoj drugoj frekvenicji, gdje se potiče takva muzika i kultura.
Gradonačelnik Vojko Obersnel je rekao kako je Grad spreman sufinancirati emisije koje promoviraju rock ili alternativnu kulturu, samo im se zainteresirani radiji trebaju javiti.
Osim toga rekao je kako Grad podržava Svid radio, međutim ne može utjecati na promjenu vlasništva i uređivačke koncepcije.
Podsjetio je i na suradnju našeg radija i Grada prilikom organiziranja dva posljednja dočeka nove godine na Korzu i serijala koncerata Rijeka zove.

Postavlja se pitanje hoće li se sada novi vlasnici i ostale radio postaje odazvati ovoj ponudi Grada kako u riječkim medijima ne bi zamrla rock i alternativna kultura, što bi se onda negativno reflektiralo na urbanu scenu grada?


M.T.



Post je objavljen 29.10.2009. u 11:52 sati.