Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmayski

Marketing

Lepa Podravina...

Lijepo je voziti kroz ovaj kraj; šume, polja i njive. No, valja se sjetiti da je sezona jesenjeg oranja; traktori su česti a s vremena na vrijeme nailazim i na grude zemlje na asfaltu, ispale sa traktora. Na jednu poveću hrpu naljećem jer sam se zaljepio za rit neke crne mečke, pa nisam vidio što je ispred. Tena se lijepo stresla kad smo lupili, poslije čega brzo mijenjam stil vožnje...
Preko Križevaca dolazim do Koprivnice, gdje izlazim na Podravsku magistralu. Tu se već da brzo voziti, unatoč brojnim kamionima i šleperima. Iako, i ovdje traktori znaju praviti kolone - no ipak nema previše prometa da ih se ne bi dalo uglavnom brzo zaobilaziti, ili se provlačiti između njih i dolazećeg prometa.
Namjeravao sam se kod Slatine "spustiti" (otići na jug) prema Požegi, no brzi ritam ceste mi se previše sviđa i otvara mi veće apetite - malodušnim mi se čini napraviti par stotina kilometara i već se vratiti doma. Nastavljam dalje ka istoku i kao izbor biram cestu preko Miholjca - jer od Slatine se može do Osijeka podjednako dugom cestom preko Našica.

Post je objavljen 28.10.2009. u 11:17 sati.