,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Nova cesta i stara kuća u njoj... ili "Najveća zagrebačka rugla, nastavak prvi"


Snimio: Vanja

Već neko vrijeme planiram staviti post o ovoj kući no nikako da se odlučim ... s jedne strane mi stalno nailaze neke ljepše teme za pisanje, a sa druge ... u izdanju u kojem se sad nalazi ne izgleda više tako odvratno kao nekad, već čak nekako misteriozno, stoji li ona stoji, kao nekakva filmska kulisa za filmove strave usred vreve oko trešnjevačkog placa, trgovina, kafića, prometnog raskršća i parkirališta ...

Prije godinu-dvije sve to je izgledalo još gore, iza kuće je rasla šikara, smeća je bilo na vagone, skitnice su pišale po ogradi naočigled prolaznika ... no, otkako je šikara sasiječena i smeće oko kuće odvezeno sve je dobilo taj nekakav čudan misteriozni duh ... gadan i smrdljiv, ali nekako nadrealan.


Snimio: Vanja

Ako ju još niste prepoznali, to je kuća na raskršću Nove ceste i Vukovarske, neposredno pored Trešnjevačkog placa. Još prije par godina sam na njoj vidio rublje koje se sušilo - vjerojatno već i tada od nekog beskućnika - no sada je kuća u potpunu rasulu.


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

A kad se otvore vrata ... iza njih je na podu more papira, koji očito služi beskućnicima kao madrac.


Snimio: Vanja

Nisam nešto posebno gadljiv, mogao bih ja i dublje zaroniti u taj svijet bijede da želim ... no ovo je bilo dovoljno - čak i beskućnici imaju pravo na svoju privatnost.


Snimio: Vanja

Nadam se da će uskoro na ovome mjestu osvanuti neki ljepši prizor ...


Post je objavljen 28.10.2009. u 09:34 sati.