Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Duhovni plodovi lurdsko-fatimskog hodočašća...

Na žalost opet nisam stigla staviti sve što želim...Onako sam nekako kao pozitivno ošamućena svim tim ovo- i ono-zemaljskim kontaktima, društvenim i duhovnim dojmovima i milostima...

Posebno intenzivno sam, kao i obično molila za p. Luku, s usrdnom željom da možda ipak i on osobno dođe do Lurda, kamo su ga mladi iz sv. Filipa Nerija s don Jozom Mužićem željeli povesti, i sve do zadnjeg časa vjerovala da ću ga možda doista vidjeti tamo, među razdraganim mnoštvom, s hrvatskim obilježjima, pred Gospinim likom, znajući koliko bi sve to i njemu značilo...

U prvi tren sam se bila malo i razočarala, pitajući se kako je moguće da nešto toliko dobro, lijepo i pozitivno, što se moli s toliko žara, i one neke skoro djetinje vjere ostane (naizgled) neuslišano...

No, odgovor sam dobila tek po povratku doma...Otvarajući nadahnute linkove don Tomislava Topčića, bolničkog kapelana Splitske bolnice Firule, koji je bio i molio s nama u Lurdu...

I nekako znajući da će kad tad doista sve sjesti na svoje mjesto...Kucajte i otvorit će vam se, molite i dat će vam se...

Pa pomolimo i mi svi zajedno ovu krasnu molitvu don Tomislava, opet i baš za - p. Luku!

I sve druge kojima je to potrebno...

Molitvena posveta Mariji sa bolesničke postelje

"Marijo, Majko Božja, danas ti se obraćam sa bolesničke postelje u svojoj nevolji: uzmi moju ranjenu i isposničku dušu i prinesi je svome Sinu.

Molim te Majko, donesi mi Krista Spasitelja, kao što si ga donijela i svojoj rođakinji Elizabeti. On je jedino svjetlo koje prodire kroz tamu moga života i dok se ne nastani u meni.

Marijo zdravlje bolesnih isprosi mi živu vjeru moga života. Moj se život čini izgubljenim, kao da ću potonuti u uzburkanim vodama nemirnog svijeta bez Krista Gospodina.

Učini me Majko poniznim i malenim čovjekom koji zna slušati i poslušati glas Božji. Primi me kao svoje dijete koje je otkupljeno predragocjenom Krvlju Kristovom.

Pomozi mi da u svojoj duši i srcu pobijedim moći tame i zavođenja, pobune i kaosa od strane Zloga, čija bit je oholost i samoobožavanje. Sačuvaj me od oca laži i ubojice ljudi.

Sa svoje bolesničke postelje, vezujem se uz tebe potpuno i zauvijek, jer jedina mi je želja biti zauvijek sjedinjen s Bogom Stvoriteljem i Otkupiteljem.

Marijo Majko, upravljaj mojim životnim putovima, govori mojem srcu i omekšaj suhoću moje izranjene i ispaćene duše. Vodi mi kroz ovaj život kao svoje dijete, kako bi moj život postao veliko krštenje ognjem Duha Svetoga. Načini od mene čovjeka molitve!

Marijo, Majko pod križem, ostani blizu pored moje bolesničke postelje u mojim patnjama na duši i tijelu. Učini me odvažnim svjedokom pod križem, jer samo Njegov križ može otkupiti i spasiti moju dušu ranjenu grijehom.

Očisti moju dušu svojim majčinskim suzama, kada ma grijeh u dubini duše rani; osposobi me duhovnom snagom da se žrtvom vlastitog križa uspnem pod križem moje bolesničke golgote.

Svoj život posvećujem tebi Marijo Majko za mnoge koje svojim srcem i dušom ljubim i za sve koji se nalaze u životnoj pogibelji duše i tijela. Čuvaj moju dušu sve dok ne uskrsne i jednom zauvijek te bude gledala u vječnosti. Amen."

Marija - Zdravlje bolesnih

Don Tomislav Topčić - Duhovni tekstovi

Post je objavljen 27.10.2009. u 22:20 sati.