Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

PRIHVAĆANJE Mike J.Stanford

Svaki ponedjeljak se malena grupica djevojaka sastaje kod jedne od njih i tu imamo Proučavanje Biblije. Sada u ponedjeljak smo dobili pitanja i prigodni tekst uz to. Sve to se dobiva od Cru.Comm (Crusade community).
Svidio mi se article (ups.članak) koji je došao uz pitanja vezana uz Efežanima 2:1-10, i odlučila sam ga podijeliti s vama. Uživajte u tekstu i molim vas pročitajte ga cijeloga..... Članak slijedi:

" Dva su pitanja na koja svaki vjernik što prije mora pronaći odgovore. Prvo pitanje je: "Prihvaća li me Bog u potpunosti?" Drugo pitanje je: "Ako me prihvaća, na temelju čega me prihvaća?" Ovo su klhjučna pitanja. Čak i u ljudskim odnosima život osobe, mlade ili stare osobe, bogate ili siromašne, spašene ili izgubljene, može biti razoren kada nije sigurna je li prihvaćena.

Unatoč tomu mnogo vjernika, bilo da se radi o "borbenima" ili "onima koji pasivno vegetiraju", živi život bez spoznaje ove dragocjenosti i umirujuće ČINJENICE koja je temelj za nadogradnju svega u životu: "U ljubavi nas predodredi sebi za sinove po Isusu Kristu, prema odluci svoje volje, na hvalu slave svoje milosti. Njome nas dobrostivo obdari U Ljubljenome" (Efežanima 1:5,6).

Svakog vjernika Otac prihvaća u Kristu. "Opravdani vjerom u miru smo s Bogom po našem Gospodinu Isusu Kristu" (Rimljanima 5:1). Bog se s nama pomirio kroz Gospodina Isusa Krista i na tome trebamo temeljiti svoj mir. Bog s nama može biti u miru kroz Krista, "i po njemu pomiriti za nj sve što je na zemlji ili na nebu, uspostavljajući mir krvlju njegova križa" (Kološanima 1:20). Nikada ne smijemo zaboraviti da Njegov mir nalazimo jedino na Križu i taj mir ne potječe od bilo čega u nama ili od onoga što dolazi od nas jer "Bog pokaza svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grešnici, umro za nas" (Rimljanima 5:8).

Jednom kada prihvatimo tu prekrasnu činjenicu naša vjera postaje čvrsta. Tada nam se može dogoditi da budemo onaj koji je od "ljudi odbačen, ali koji je u očima Božjim izabran, dragocjen" (1.Petrova 2:4). Većini vjernika danas je potrebno to snažno uvjerenje. Prije sto godina J. B. Stoney je napisao: "Blagoslovljeni Bog se nikada ne mijenja i ne odstupa od činjenice da nas je prihvatio zbog smrti i uskrsnuća Isusa Krista. Ali jao! Mi odstupamo od stanja u kojemu se Bog zauvijek odnosi prema nama kao što je zabilježeno u Rimljanima 5:1-11. Mnogi pretpostavljaju da zato što su svjesni grijeha moraju obnavljati Božje prihvaćanje.

Istina je da se Bog ne mijenja. Njegov pogled počiva na onomu što je Krist napravio za vjernika. Kada ne hodate u Duhu, u tijelu ste: vratili ste se starom čovjeku koji je razapet na križu (Rimljanima 6:6). Morate 'obnoviti zajedništvo', a kada to učinite vidjet ćete da vas Bog i dalje prihvaća i da se to nikada neće promijeniti. Kada se pojavi grijeh, javlja se i strah da se Bog promijenio. On se nije promijenio, vi ste se promijenili. Tada ne hodate u Duhu, nego u tijelu. Morate suditi sebi kako bi ste se popravili. 'Jer ovo je moja krv, krv Saveza, koja se prolijeva za sve za oproštenje grijeha' (Matej 26:28). Međutim, ako oproštenje grijeha ne tražite tu, gdje ga tražite? 'A gdje je to oprošteno, ondje nema više prinosa za grijeh' (Hebrejima 10:18). Bog je omogućio pomirenje i On uvijek ostaje vjeran onomu što napravi. nažalost, mi od toga odstupamo i pretpostavljamo da se i Bog promijenio. On će suditi tijelu, ako mi to ne napravimo, ali se On nikada ne odriče ljubavi koju je pokazao izgubljenima. Kada se raziđe oblak koji nastaje dok živimo u tijelu, tada vidimo da se Njegova ljubav, blagoslovljeno ime Njegovo, nije nimalo promijenila."

(nastavlja se)

Post je objavljen 27.10.2009. u 13:19 sati.