Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

Ferguson opet kritizira suca

Image and video hosting by TinyPic
Mnogi su nakon jučerašnjeg derbija između LIverpoola i Manchester Uniteda spominjali suca Andrea Marrinera i nekoliko njegovih dvojbenih odluka, koje su u značajnoj mjeri utjecale na tijek igre, no najglasniji je ponovno bio menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, koji tako ponovno riskira suspenziju, nakon što je nedavno izbjegao jednu zbog nazivanja Alana Wileya debelim.

Ferguson je nakon utakmice bio razočaran izvedbom svoje momčadi, ali i suca Marrinera, koji je nekoliko trenutaka prije kraja utakmice s razlogom izvan terena poslao najprije Nemanju Vidića, a onda i Javiera Mascherana. Škot smatra kako je 38-godišnji sudac oštetio njegovu momčad.

"Razočaran sam našom izvedbom, poglavito u prvom poluvremenu. Nismo se znali nositi sa atmosferom utakmice, čini mi se. Nismo se dobro nosili niti sa odlukama koje nisu bile u našu korist. Trebali smo biti bolji u tome, imamo dovoljno iskustva da to učinimo. U drugom poluvremenu smo se znatno popravili, ali smo imali jednu ili dvije velike odluke na našu štetu." rekao je Ferguson.

U Unitedu su nakon utakmice bili razočarani prije svega zbog toga što sudac nije pokazao na bijelu točku nakon što je Jamie Carragher u svom šesnaestercu srušio Michaela Carricka, ali i zato što nije dobio crveni karton kada je kao zadnji igrač srušio Michaela Owena koji bi krenuo sam prema golu Reine.

Ferguson smatra kako je naelektrizirana atmosfera na Anfieldu utjecala na suca Marrinera, posebno u situaciji kada je Nemanji Vidiću pokazao prvi žuti karton.

"Mislim da je sudac podlegao pritisku domaće publike, koja je bila fanatična. Na primjer u slučaju kada je Vidić dobio prvi žuti karton. Jasno je je bio prekršaj, ali onda on osvoji drugu loptu i dobije žuti karton zbog toga. Publika mu je donijela žuti karton. Sudac se teško nosio sa atmosferom. Ne znam je li imao dovoljno iskustva za ovakvu utakmicu ili ne. Sigurno je kako će naučiti dosta iz ove utakmice."

"Najkontroverznija odluka je bila kod Carragherovog rušenja Michaela Owena. Imao je otvoren put prema golu. Pravila igre su se promijenila kako bi se spriječili profesionalni prekršaji takve prirode, a da je Carragher, njihov najbolji igrač i kapetan morao napustiti igru, to bi bila drugačija utakmica. Oni bi bili pod velikim pritiskom. Sudac je bio samo pet-šest metara udaljen i ne može kao ispriku reći da je još jedan branič pokrivao Owena. On je imao čist put ka golu, a sa Michaelovom brzinom on bi lako pobjegao."

O Carragherovom startu na Carricku Ferguson je rekao: "On je promašio loptu. Ako je bilo izvan šesnaesterca onda je to slobodni udarac, a možda i žuti karton. Ali bilo je u šesnestercu i sudac je bio udaljen samo sedam-osam metara. Bila je to još jedna loša odluka."


Post je objavljen 26.10.2009. u 20:43 sati.