Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Održani 16. Susreti hrvatskih folklornih ansambala



Po šesnaesti put u Čakovcu su ovog vikenda održani Susreti hrvatskih folklornih ansambala. Susreti su održani u Centru za kulturu gdje su brojni ansambli međimurskoj publici dali priliku da vide vrsna ostvarenja s područja folklornog plesa, ali i sve bogatstvo hrvatskoga folklornog sadržaja
U programu 16. Susreta sudjelovalo je četrnaest folklornih skupina iz Hrvatske te jedna gostujuća skupina iz Slovenije. Program je započeo u subotu svečanim mimohodom po užem centru Čakovca, a taj su se dan predstavili KUD “Kaštel” iz Pribislavca sa žetelačkim običajima u Međimurju te pjesmama i plesovima iz Zagorja, FA “Zdenac” Garešnica, FS KUD-a “Zvir” Jelenje, KUD “Ravnica” Stari Perkovci, KUU “Seljačka Sloga” Nedelišće, KUD “Crkvari” Orahovica, KUD “Zabok” i KUD “Varteks” iz Varaždina.

Drugi dan Susreta brojna su društva ponovno oduševila publiku. Ovaj put program su otvorili gosti iz Slovenije, FS “Rej” Kulturnega društva Šmartno. Pozornicu su zatim redom zauzeli: KUD “Koprivnica”, KUD “Moslavina” Kutina, KUD “Salona” Solin, Radničko kulturno - umjetničko društvo “Rudar” Raša, Ogranak “Seljačke sloge” Buševec, FA “Matija Gubec” Karlovac i FA “Zagreb Markovac”.

Smotru je i ove godine, iako nije bila natjecateljskog karaktera, pratilo i evaluiralo stručno povjerenstvo u sastavu Tvrtko Zebec, Ivančica Ivkanec i Mihael Ferić.

Međimurske novine

Post je objavljen 26.10.2009. u 18:22 sati.