Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 100 ) - Miroslav Škoro za branitelje

STOTI JUBILARNI FOTO POST

Nije Halid Bešlić, nije velebna zagrebačka Arena i nije bilo toliko poznatih " celebova ", čak nije prisustvovala " zlatna mladež " hrvatske mlade države, a opet je događaj bio daleko značajniji, glazbenik ništa manje popularan, a mladež ništa manje glamurozna, dapače, radi se o " cvijetu hrvatske države " i proslavi onih koji su to državu stvorili. Naravno, govorimo o koncertu slavonskog pjevača, Miroslava Škore na Gradskoj tržnici Kontroba u Sisku povodom Dana branitelja ove županije, koja jedina u Hrvatskoj ima svoj dan posvećen braniteljima.


Publika pjevala sa Škorom


Burno pozdravljan Miroslav Škoro stupio je na scenu nakon što su hrvatski branitelji završili svoj svečani mimohod, a političari dokrajćili svoje tetralne govore. U kratkom obraćanju, Miroslav Škoro zahvalio se na pozivu, zahvalio se i supokroviteljima ove manifestacije, gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću te županici Sisačko-moslavačke županije, Marini Lovrić Merzel. Najviše pozornosti i lijepih riječi Škoro je imao za branitelje koji su " svojom žrtvom Hrvatsku stvorili ".


Pred mnoštvom Siščana, usprkos hladnom i kišovitom vremenu, koncert je započeo pjesmom, " Domovina ", koju je zajedno sa glazbenikom otpjevalo i mnoštvo okupljeno ispred pozornice, zatim se nastavilo u istom ritmu, " Heroji ne plaču ", poznata skladba Miroslava Škore iz 2005. godine, sa albuma " Svetinja ", " Sedam grijeha " sa istog albuma i tako redom. Natkriveni prostor Gradske tržnice ipak je pružao kakvu takvu zaštitu od lošeg vremena te je uspjeh koncerta bio potpun, dok su se nizali hitovi popularnog Škore, " Sude mi " ( pjesma koja je izvorno snimana u duetu sa Markom Perkovićem Thompsonom ), " Reci brate moj " ( također je izvorno snimana sa Škorinim kumom, Thompsonom ) " Kuća na kraju sela ", " Moja Juliška ", " Ne dirajte mi ravnicu " ( pjesme iz ranih devedesetih ) kao i već spomenute novije skladbe.


Posebno je zanimljivo bilo vidjeti koliko mlađa publike dobro poznaje Škorinu glazbu, govorimo o srednjoškolskoj generaciji koje se tek rađala kada je Miroslav Škoro zapjevao po prvi puta " Ravnicu ". Koncert koji je započeo nešto iza 19 sati potrajao je oko dva sata, tijekom kojih je publika zdušno pjevala zajedno sa glazbenikom.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket


Photobucket



Post je objavljen 25.10.2009. u 17:47 sati.