Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/johnbezterrae

Marketing

Something musical...

Ovo bi se trebalo slušati u Tvornici, 30. listopada...



Hehehehe, između ostalog, naravno. Naš dragi Francuz nas je pozvao na hepening, pod nazivom "French Kiss" koji organizira Institut Français i odazvali smo se (Alenich, Ulfuz i ja), zajedno s dobrim dijelom grupe s francuskog. Istina Bog, nikad prije nisam čuo za ove curke (Claire Denamur, Zaza Furnier, Oshen) koje predstavljaju najnoviji krik francuskog pop-rocka. Bacio sam se malo u potragu po YouTubetu i našao nekoliko klipića zadovoljavajuće kvalitete (čitaj: nije VGA uradak nekog polupijanog manijaka s koncerta). Ono što sam čuo so far zvuči baš zanimljivo i uzbudljivo, iako online translator radi prekovremeno :))



No... Nerijetko mi se dogodi da se zalijepim za jednu dobru stvar, poskidam hrpu albuma dotičnog ili dotične i onda otkrijem da je ostalo čisto sranje...

Jedan od razloga zašto je dobro znati više jezika jest i uživanje u glazbi u kojoj do tad nisi mogao uživati. Dobro, kažu iskusnici kako za slušanje glazbe jezik nije barijera i da naslutiš prave osjećaje iz melodije samog jezika no ipak je zanimljivije slušati nešto i actually razumjeti. Na primjer, veoma malo domaće glazbe slušam, 99,999% onoga što slušam je na engleskom. Kako bi mi u životu dosadno bilo da ne znam engleski i pokušavam samo kroz melodiju naslutiti o čemu pak ta teta pjeva...

Za treću curku vam moram ponuditi njenu stranicu službenu, budući da je ima veoma malo po Tubetu i skoro nigdje na torrentu (što me nervira jer sam namjeravao počupati pjesme s neta da ih barem triput čujem prije nego u Tvornjaču odem).

Eto, veoma se veselim iako neću ništa razumjeti i iako ovo nije primarno područje na kojem se pronalazim u glazbi. Dobro, ja se ne pronalazim ni u jednom području (meaning: u playlisti mi nakon Soilworka i In Flamesa slijede Albinoni, Tereza Kesovija i Pink) pa mi je zato Jango (a thousand thank you's, aquasilens) savršeno mjesto za ispucati svoje glazbeno kurvanje... Ja se više volim zvati eklektikom, ne kurvom :))


Post je objavljen 24.10.2009. u 22:11 sati.