Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

WRC - Wales: Loeb bježi Hirvonenu 30 sekundi

Image and video hosting by TinyPic

Drugi dan odlučujućeg relija u Walesu Sebastien Loeb završio je s 30 sekundi prednosti ispred Mikke Hirvonena, najvećeg konkurenta u borbi za naslov prvaka svijeta.
Za neznalce pojašnjenje: Hirvonen ima 84 boda, a Loeb 83. Pobjeda na reliju donosi 10 bodova, drugo mjesto 8 bodova. Dakle, računajte.

A sve je tako lijepo počelo za Hirvonena danas ujutro. Jučer je nakon šest brzinaca zaostajao samo 5,3 sekundi, a nakon 7. brzinca prednost je smanjio na 2,9 sekundi. A onda je Loeb ubrzao i 'razvalio ga'. Na sljedeća dva brzinca je skupio 22 sekunde prednosti, a zbunjeni Hirvonen nije znao što i kako mu se dogodilo. Rekao je da jednostavno nije mogao brže.

Sutra se voze još četiri brzinca, i Finac mora imati jako jako puno sreće da dostigne i prestigne Francuza, jer samo pobjeda u Walesu donosi naslov prvaka. No, ništa nije gotovo dok nije gotovo. Pogotovo ne na reliju u Walesu.
Neizbježne su asocijacije na 1998. godinu i jednu od najvećih sportskih drama u povijesti. Tad je Carlos Sainz u Toyoti Corolli samo trebao doći do cilja i osvojio bi naslov prvaka. Ali, Corolla je crkla niti pola kilometra od cilja i prvak je postao Makkinen.

Evo ga LINK na filmić o toj drami.

drugi dio filmića




Post je objavljen 24.10.2009. u 20:20 sati.