Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DISTRIBUCIJSKI CENTAR ZA SJEVEROZAPADNU HRVATSKU

KONCERN PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. ČAKOVEC U
ZAGREBU OTVORIO DISTRIBUCIJSKI CENTAR


Image and video hosting by TinyPic
Predstavnici Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec pred distribucijskim centrom u Zagrebu.

U industrijskoj zoni u Podsusedu koncern Parutnina Ptuj - Pipo d.o.o. Čakovec, pustio je u rad, u utorak 20. listopada logističko distribucijski centar za područje četiriju županija, Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku i Grad Zagreb. To je novi skladišni prostor s 11 utovarno istovarnih rampi veličine 26 x 56 metara s temperaturnim režimom za opskrbu tržišta zdravim pilećim proizvodima za sve generacije čime je tehnološki nadograđen cjeloviti sustav kvalitete, sigurnosti i sljedivosti. Pipo d.o.o. Čakovec je tvrtka kćer, jedna od 19 firmi unutar koncerna Perutnine Ptuj. Ovo je osmi distribucijski centar u Hrvatskoj spomenutog koncerna. Do sada su takvi otvoreni u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku , Požegi i Čakovcu.

Image and video hosting by TinyPic
Poslovni suradnici i djelatnici kompanije Perutnine Ptuj iz regije na ceremoniji otvaranja.

Više o vlasničkim odnosima Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec pročitati u tekstu od 18.7.2009. na ovoj internet adresi.

Prema riječima mr. Predraga Šegovića direktora tvrtke kćeri Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec, iz Čakovca gradnja ovog objekta bila je u ideji zamišljena još prije tri godine. No početak realizacije investicije krenuo je 1. veljače 2009. i za nepunih osam mjeseci objekt je sagrađen i pušten u promet. Cijela investicija iznosi 30 milijuna kuna, a investirana je iz prihoda koncerna, bez kreditnih sredstva.

Image and video hosting by TinyPic
Mr. Predrag Šegović u susretu s prijateljem iz regije

POTROŠAČ JE KLJUČAN

Dr. Roman Glaser predsjednik Uprave Perutnine Ptuj - Pipo d.o.o. Čakovec, na pitanje kako je zadovoljan s poslovima koji se odvijaju u Hrvatskoj je rekao: „ Mi smo u Hrvatskoj čitav vijek i prije nego što je Hrvatska postala država, a odmah nakon raspada bivše države počeli smo raditi preko skladišta u Zagrebu. Onda smo 2002. kupili u Čakovcu pogone, i tvornicu i od tada smo tu kao matični proizvođači.Mi samo u Hrvatskoj značajan proizvođač i vrlo smo zadovoljni sa svojim poslovnim udjelom, a naročito s aktivnošću ljudi koji tu brane boje Perutnine Ptuj. Ovo je definitivno značajan objekt zato što će biti značajan faktor da se što bolje približimo kupcima i proizvođačima, a drugo ovo je vrijeme kada svi govore o silnoj recesiji. Investicija od četiri milijuna eura u Hrvatskoj, u Zagrebu je ipak dovoljno veliki uspjeh kompanije koja je to napravila.
- Očito vam je veoma stalo do potrošača, do kupca kao takvog „ konstatiram „
U proizvodnji hrane kupac jer ključan“ kaže dr. Glaser te nastavlja „ Njega moramo svaki dan uvjeriti, snabdijevati i vratiti ka izboru našeg brenda. To je najznačajnije. Filozofija cijelog našeg koncerna je da je u centru naše pažnje potrošač. Mi ga slušamo, pratimo i po koji put mu kažemo što bi bilo dobro za njega“ – rekao je predsjednik Uprave koncerna Perutnina Ptuj dr.Roman Glaser.
Otvaranju distribucijskog centra u Podsusedu nazočni su bili i ostali članovi uprave, dipl iur. Milan Čuš, dipl.oec Nada Kranjc i dipl. oec. Tone Čeh .
Na svečanost otvaranja distribucijskog centra za sjeverozapadnu Hrvatsku stiglo je stotinjak djelatnika Perutnine Ptuj iz regije: Austrije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije.Veleposlanik Republike Slovenije u RH dr. Milan Orožen Adamič također je prisustvovao otvaranju distribucijskog centra za opskrbu tržišta pilećim prerađevinama.
Iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na otvaranje je stigao državni tajnik Stjepan Mikolčić koj je uz mr. Šegovića i dr. Glasera simbolično prerezao vrpcu na ulazu u jednu rashladnu komoru.

Image and video hosting by TinyPic
Rezanje vrpce kao čin otvaranja.S lijeva : Stjepan Mikolčić, državni tajnik, dr. Roman Glaser predsjednik Uprave mr. Predrag Šegović direktor

Ugođaj cijeloj ceremoniji dao je i najbolji kuhar Hrvatske za godine 2004. i 2006. prema mišljenju žirija „ Svijet u čaši“ Tomislav Špiček koji je pred uzvanicima spravljao pileće proizvode koncerna Perutnine Ptuj, te ih na kušanje nudio prisutnim gostima.

Image and video hosting by TinyPic
Iz istog tanjura piletinu kušaju dr. Roman Glaser predsjednik Uprave i dr. Milan Orožen Adamič veleposlanik

„ Zaposlili smo slona“ –rekao mi je mr. Šegović u jednom trenutku. „Kako?“- pitam. Evo odgovora: Slonovo stopalo – to je proizvod Poli pate. U sadržaju slonova stopala je pileća pašteta i to je posljednji proizvod koncerna Perutnina Ptuj. Koncern ima ekskluzivno pravo na takav proizvod i na način pakiranja slijedeće tri godine u cijeloj Europi.

Fotografije snimila:
Margareta Zouhar Zec


Post je objavljen 23.10.2009. u 21:18 sati.