Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antifona

Marketing



MARIJA JE ZAGOVORNICA DUŠA U

ČISTILIŠTU



Image Hosted by ImageShack.us


Ljubav naše zemaljske majke ne završava se smrću njezine ljubljene djece. Ta se ljubav ne zadovoljava kratkoćom vremena na zemlji, već ruši svaku zapreku i ide preko groba te se veže vječnom ljubavlju sa svojim pokojnima. Ako kruta smrt grabi tijelo sina tužnoj mati, ne grabi joj srce. Ona ga po smrti jače ljubi čistom nadzemaljkom ljubavlju.

Ako se to ostvaruje u zemaljskih majki, još i bolje se opetuje kod nebeske majke Marije. Ona nas ljubi ne samo dok živimo na zemlji nego i nakon smrti. Ona nije samo zagovornica čovjeka dok putuje ovom zemaljskom dolinom nego je i zagovornica njegove duše u datom životu.

Vjera nas uči da po smrti idemo u nebo samo onda ako su nam oprošteni svi grijesi i sve kazne: vjećne i vremenite. U skrušenoj ispovijedi ili savršenom pokajanju opraštaju nam se kazne za koje imamo nadoknađivati ovdje ili u čistilštu. Stoga se čistilište zove i trpeća crkva.

Marija je majka sveopće Crkve: ove na zemlji putujuće, one na nebu slavne ali i one trpeće u čistištu. Ona moli da im se skrate vremenite kazne. Posebno se zauzima za one koji su joj se za ovozemljskog života utjecali.


Marija je majka milosrđa i blaženog ufanja. Gdje bi mogla bolje pokazati svoje milosrđe nego kod bijednih duša u čistištu? Ne samo da ona svojim moćnim zagovorom kod Boga pomaže trpeće u čistilištu nego moli za njih da im se skrate vremenite kazne. Posebno se zauzima za one koji su joj se za ovozemljakog života utjecali. Ona djeluje na njih da mole za preminule i da ih pomažu svim djelima kršćanskog milosrđa.

Ona tada opet Bogu prikazuje sve molitve, sv. mise, post i dr. dobra djela što se uzdižu sa zemlje ka nebu, svome sinu za pomoć trpećim dušama u čistilištu.


Iste će milosti i nama Marija isprositi ako ju budemo pobožno častili na ovoj zemlji i ako joj se budemo postojano preporučivali. Jednom ćemo i mi umrijeti i stati pred vječnog Suca. Ako želimo skratiti čistilišne muke, valja nam već ovdje na tome poraditi. Trebamo sprovesti život u ljubavi i milosti Božjoj, činiti djela milosrđa i pravde i utjecati se Mariji. Tada će ona zasigurno priteći nama u pomoć i u čistilišnim mukama.



Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 23.10.2009. u 19:05 sati.