Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

O aktualnoj situaciji

Vrijeme je za mali osvrt na aktualnu situaciju nakon što su se dogodile promjene na radiju. Kao što većina slušatelja već zna, promjenom vlasništva na Svidu, dolazi do promjene koncepcije programa, odnosno Svid će puštati zabavnjačku muziku.
Mi ćemo pokušati sačuvati specijalizirane muzičke emisije u večernjem programu /Zion noiZ, Zaljevski zvuk, Prženje etera, Reality rap i Mutant disco.
Ipak, iako sam nakon sastanka u srijedu s novom urednicom i vlasnikom bio optimističan, kada su se slegli dojmovi taj optimizam sve više kopni.
Naime, sada su Svid i radio Trsat objedinjeni zajedničkom marketinškom agencijom i stoga je njoj u interesu da si ta dva radija ne budu konkurencija. Zato je odlučeno kako će se Svid preusmjeriti na zabavnjake, dok će Trsat puštati suvremenu muziku.
Upravo iz tog razloga imam sve manje optimizma u očuvanje naših muzičkih emisija i općenito muzike zbog koje je Svid bio prepoznat i slušan od vas.
Naime, prijedlog nas starih djelatnika jest da se stari Svidov program sačuva u večernjem terminu, recimo od 20 ili 21 sat nadalje, dok bi jutarnji i popodnevni termin bio u cijelosti posvećen novoj koncepciji Irene Grdinić. Međutim, kao što sam već naveo, time bi Svid i dalje ostao konkurencija Trsatu, stoga se čini kako starog Svida neće ostati ni u tragovima, a tome razlog nije nova koncepcija, jer bi se lako mogao postići suživot hip hopa i rocka sa čavalom i zabavnjakom, već je problem u konkurenciji dva radija pod istim marketingom.

Jasno javlja mi se jedno cinično pitanje, ako je zabavna muzika toliko popularnija kod šire publike, zašto onda to ne pušta radio Trsat na čiju je inicijativu kupljen Svid, a ne mi?
Interpretacija otvorena slušateljima.

Također, začudila me izjava nove urednice u Novom Listu od četvrtka kako se Svid udaljio od Ri rocka.
Pa evo, upravo je Svid zajedno s udrugom dnk prije mjesec dana organizirao koncert riječkih bendova mlađe generacije – Diskurz, One Piece Puzzle, Mandrili, Morso, a stvari navedenih bendova, osim u specijaliziranoj emisiji posvećenoj Ri rock sceni Zaljevski zvuk, možete čuti i u jutarnjem programu. A da niti ne spominjem prošlogodišnju akciju Rijeka zove i činjenicu da su na proslavi trinaestog Svidovog rođendana svirali Ri rock bendovi My Buddy Moose, Hesus Attor, One Piece Puzzle i Fit. Uz navedene koncerte gdje smo mi bili organizatori, bili smo i službeni medijski pokrovitelj niza rock događanja u gradu, a u zadnje vrijeme i hip-hop i elektroničkih događanja. Posebice vrijedi istaknuti da smo svake godine bili medijski pokrovitelj najznačajnijeg gradskog rock festivala Ri Rocka

Dakle, pokušat ćemo sačuvati dio starog Svidovog programa, a ako ne uspijemo za nadat se je da će netko drugi uvidjeti vrijednost onoga što smo radili i nastaviti naš posao.

Marin Tomić

Post je objavljen 23.10.2009. u 18:48 sati.