Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Halloween: Resurrection (2002)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Evil Finds Its Way Home.

Opet nakon dugo vremena Michael Myers dolazi da konačno dovrši svoj posao sa Laurie Strode koja je završila u psihijatrijskoj bolnici zbog onoga što se dogodilo u prošlom nastavku. Nakon uvodnog dijela filma radnja se prebacuje na reality show kojeg predvodi Freddie iliti Busta Rhymes, stariji reper i bit showa je istraživanje kuće masovnog ubojice Myersa. Kako reality postaje polako dosadan jer se ništa ne događa, Michael dolazi da ubije tu monotoniju i dovrši sve koji su kročili u njegov dom...

Image Hosted by ImageShack.us


Isto kao i kod recenzije ispod, i ovaj sam horror pogledao po četiri ili pet puta, prvi puta još odmalena. E sad...neki kažu (zapravo velika većina) da je ovo najgori Halloween nastavak u serijalu. Po meni to nije tako. Koliko god ovaj, zadnji dio imao lošu glumu, loše scene ubojstva, loš scenarij, lošu priču, lošu režiju, loše kamere, ipak ga ne bih mogao svrstati u najgoreg, po meni to zaslužuje petica u serijalu. Trojku neću ni brojati jer nema veze ni sa čim u serijalu.

Image Hosted by ImageShack.us


Iako ovaj nastavak ima bezbroj mana koje me živciraju, moram reći da Michael u ovom dijelu ima bolju masku od svih nastavaka. Savršeno je složena, jeziva i onakva s kojom sam se prvi put sreo sa Myersom. Činjenica jest i jedan veliki problem je taj što mlađim ljudima koji dolaze u videoteke pogledati neki horror uoče Noć vještica: Uskrsnuće, i na taj način se upoznaju sa tim serijalom, što je totalna greška, jer se upoznavaju sa samim krajem serijala i to sa prilično lošim nastavkom.

Image Hosted by ImageShack.us


Kako god...neće nikako praviti devetku, jer je gotovo sa serijalom totalno po radnji, makar na kraju bude neki mig da bi se moglo nastaviti, ali ništa ni od tog jer je Rob Zombie krenuo cijelu franšizu rimejkat, a koliko vidim nije da mu je baš bajno krenulo. Loš nastavak.

Post je objavljen 23.10.2009. u 14:10 sati.