Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Curry od krumpira

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
4 žlice ulja
3 češnja češnjaka
2 crvena luka
1 crveni čili
1 čajna žlica Garam masale
pola čajne žlice kurkume
pola čajne žlice mljevenog kumina
pola čajne žlice mljevenog korijandera
komadić đumbira, dužine oko 2,5 cm
675 g krumpira
75 g smrznutog graška (po želji, možete dodati 225 g cvjetače ili nekog drugog povrća)
300 ml vode + pola kocke za juhu
4 rajčice
sol, papar
korijanderovo (ili peršinovo) lišće za ukras


Krumpir ogulite i narežite na velike kocke (3-4 cm). Crveni luk narežite na četvrtine.

Đumbir ogulite i sasvim sitno ga naribajte.
Čili sitno nasjeckajte (možete mu odstraniti sjemenke).

Rajčice prelijte kipućom vodom, isplahnite ih hladnom vodom i onda ih ogulite i narežite na četvrtine.

U tavi zagrijte ulje, pa dodajte luk i krumpir i popržite ih. Češnjak sitno nasjeckajte pa ga dodajte i tavu. Sve pržite oko 3 min. na slaboj vatri, stalno miješajući.

Dodajte Garam masalu, kurkumu, kumin, đumbir i čili. Pržite oko 1min.

Dodajte pripremljene rajčice, grašak, korijander, vodu i kocku za juhu.

Kuhajte oko 40 min.

Začinite solju i paprom i posipajte korijanderovim lišćem.



Post je objavljen 23.10.2009. u 08:54 sati.