Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

RECENZIJE: Michael I Janet JAckson

Sve ostaje u obitelji...
AKO si celebrity/superstar wanna-be onda moraš pažljivo proučiti fenomen obitelji Jackson da izbjegneš njihove fatalne pogreške.
To je definitivno najčudnija obitelj SAD-a koja je ostvarenje svog američkog sna vidjela u preambicioznom odgoju/treniranju budućih zvijezda. No kad se djeci otrgne djetinjstvo te ih se još nezrele ubaci u industriju zabave sasvim je sigurno da će nešto poći po zlu…
Michaelova genijalnost se očitovala u plesu, pjesmi no mentalno je bio još zelen, nespreman za megauspjeh. Godinama je nizao hitove, bio na vrhu te je proglašen KRALJEM POP-a, poslovno je sve bilo vrhunski…no privatno mu se um malo pomutio…
Opsjednutost plastičnim operacijama (kojima se riješio svog crnačkog tena; približio ženskom obličju, suzio maksimalno nos) ga je učinila najpoznatijim FREAKOM ikada. Njegov bizaran način života je gotovo jednako fascinantan koliko i urođeni talent….Priče, tračevi, glasine, poluistine su ga u posljednjem desetljeću toliko mistificirale; da smo izgubili poimanje njega kao ljudskog bića…doživljavali smo ga ko majmunoliku spodobu vilenjačkih korijena s pogrešnom formulom eliksira mladosti.
Bližila se serija njegovih koncerata u Londonu (s kojom se trebao oprostiti od scene) kad ga je preduhitrila smrt(jednako obavijena velom tajni ko i sve ostalo vezano za MJ)…Uslijedilo je oplakivanje kraljeve smrti, nezapamćena pomama za njegovim pločama, cd-ovima i sl. te dostojanstveni kraljevski pokop.
Posthumno je objavljen posljednji single kojeg ćemo samo predstaviti jer o mrtvima sve najbolje.
Michael Jackson:''This is it''
To je stvarno to :(
THis is it je usavršeni demo koji i nakon svih popravaka, dodataka ne zvuči profesionalno no dovoljno dobro da razgali fanove po posljednji put.
Riječ je znači o starijoj pjesmi s kojom se opraštamo od blistave Michaelove karijere.
Ocjenu preskačemo
Image and video hosting by TinyPic

Janet Jackson: ''Make Me''
U sjećanje na starijeg bracu…Čini nam se da je Janet kopala po MJ's arhivu te pronašla neki neobjavljeni materijal za sebe no njemu u čast…Poput tribute-a Michael-u, glazba bliska njegovu izričaju.
Janet nas je uvijek mogla natjerati na ples pa tako i ovoga puta…Ustvari partner njoj treba zapovjediti što da radi(tako kaže u pjesmi) iako je ton njenog vokala nekako u imperativu.
LOL nismo sigurni tko je tu dominantan te tko će koga poslušati…glavno da se drma :P
Nije nas opčinila pjesmom no možemo ju shvatiti kroz kontekst (ni karmine se nisu slegle)
te ovo blagonaklono pozdraviti kao najbolje sto je u ovom trenutku mogla napraviti.
Ocjena:2.5/5
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 22.10.2009. u 19:13 sati.