Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/twilight1993

Marketing

Bella Swan / Kirsten Stewart



Bella Swan

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Isabella ( Bella ) Swan je sasvim obična djevojka od 17 godina. Koja je živjela u Phoenixu sa svojom mamom i njezinim novim mužem Philom sve dok oni nisu odlučili otputovati zato što je Phil igrač baseballa u nižoj ligi. Tada se ona seli svome tati u Forks: najkišovitije mjesto kontinentalnog SAD-a. Tamo se upiše u novu školu i stekne nove prijatelje: Jessicu, Angelu, Mikea i Erica. Ali tada će se u njezin život iznenada uplesti Edward Cullen i njegova obitelj. Nakon što Edward Belli spasi život svojom nevjerojatnom snagom, ona odluči istražiti što je on zapravo. I otkrije da su Cullenovi-vampiri. Sve je bilo kako treba sve dok se u njihov život nisu upleli vampiri koji se hrane ljudskom krvi i počeli proganjati Bellu. Cullenovi ubiju Jamesa: jednog od tih vampira. I tada Cullenovi i Bella počinju živjeti kao nekada......... ( sve do New Moon-a, ali to još nije na redu wink )


Kirsten Stewart


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Kristen Stewart je rođena u Los Angelesu, gdje trenutačno živi sa svojom obitelji. Potječe iz obitelji koja je oduvijek u glumačkom poslu, stoga nije čudno što je i sama veoma brzo stala pred televizijske i filmske kamere. Njezin otac John Stewart je redatelj i televizijski producent, koji radi za Fox, a majka, Jules Mann-Stewart, scenaristica je porijeklom iz Australije. Kristen ima brata, gitarista Camerona Stewarta.

Karijeru je započela kad joj je bilo samo osam godina. Jedan ju je glumački agent zapazio kako glumi u školskoj predstavi, na osnovu čega je dobila malu ulogu u Disneyevu projektu "Trinaesta godina". Veći je dio djetinjstva provela pojavljujući se u filmovima kao kćer glavnog junaka, a filmski su joj roditelji bili neke od najvećih glumačkih zvijezda, poput Jodie Foster, Dennisa Quaida ili Sharon Stone. Završivši sedmi razred osnovne škole, školovanje je nastavila u dopisnoj školi, jer joj je glumačka karijera oduzimala sve više vremena.

Kristenina prva važnija uloga bila je u filmu Soba panike uz slavnu Jodie Foster. Za tu je ulogu dobila odlične kritike pa su ubrzo zaredali i novi poslovi u filmovima poput Đavolje ždrijelo, Misija bez dozvole, Iza vanjštine i drugima. Posebne je pohvale zavrijedila za film Speak, u kojem je - tada je imala 13 godina - fantastično interpretirala silovanu djevojčicu koja nakon tragedije prestaje govoriti.

Iako se poslije pojavila u desetak hollywoodskih ostvarenja, tek je potkraj 2007. godine dobila priliku da iskusi što znači biti zvijezda. Tada je, naime, od redateljice Catherine Hardwicke primila poziv da odigra ulogu Belle Swan u filmu Sumrak, prema istoimenom književnom predlošku Stephenie Meyer. Iako su se producenti nadali uspjehu, euforija koja je zavladala pošto je film stigao u kina nadmašila je sva očekivanja.
U slobodno vrijeme voli se zabavljati surfajući na valovima, u čemu je i prilično vješta, a opuštanje joj ide uz sviranje gitare. Velika je obožavateljica rock-glazbe i u njezinu se CD-playeru može naći ponešto žestoka zvuka-obožava grupe Green Day, Nirvana, Beck, U2 i Radiohead, a vječna su joj inspiracija i legendarni Beatlesi.

U vezi je s Robertom Pattinsonom koji u "Twilightu" glumi Edwarda Cullena.



Post je objavljen 22.10.2009. u 16:04 sati.