Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uredjenjekuce

Marketing

Bučijada 2009

Iako se hrana ne može svrstati pod „Uređenje doma“ ne mogu odoljeti, a da ne podijelim nekoliko slika sa Bučijade 2009 (Ivanić-Grad, 18.10.2009.).
Uz živopisne slike nikako nemojte zanemariti neke od osnovnih značajki ovog zapostavljenog povrća. Nutritivne vrijednosti su joj ogromne, a u kulinarstvu se može pripremati na nebrojeno načina – granica je samo mašta. Bilo da je blaga ili pikantna, ili da je riječ o ulju, o sjemenka, nikako je nemojte izostaviti iz svakodnevne prehrane.

1. Osnažuje krvožilni sustav i jača imunitet.

2. Pomaže prilikom mršavljenja jer „ispire“ tijelo.

3. Opskrbljuje tijelo beta karotenom koji se u našem organizmu pretvara u vitamin A (antioksidant).

4. Potiče probave, odstranjuje otrove iz crijeva.

5. Lako je probavljiva i niskokalorična.

6. Bučine sjemenke sadrže visok postotak bjelančevina (pa mogu poslužiti kao nadopuna ili zamjena mesu).

7. Bučini sastojci reguliraju lojne žlijezde, pa na taj način smiruju upaljenu kožu lica, te pomažu pri uklanjanju akni i mitesera.

Vjerujem da Internet nudi mnogo izvora i informacija o bučama i njihovoj ljekovitosti, stoga ne okolišajte – nego dobar tek…





























Post je objavljen 22.10.2009. u 14:30 sati.