Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Confessions Of A Dancer

Imao sam priliku uraditi intervju s Madonninim nekadašnjim plesačem Mihranom Kirakosyanom. U suradnji s njegovim menadžerom, odgovorio mi je na postavljena pitanja. 24-četverogodišnji armenijski umjetnik Mihran Kirakosyan je nastupao kao plesač na koncertnim turnejama 'Re-Invention' i 'Confessions', te na mnogim TV nastupima tijekom 'Confessions' ere. Plesao je na turnejama velikih zvijezda kao što su Pink, Britney Spears, Ricky Martin i dr. Otkrio je kako je biti Madonnin plesač, te je priznao da je Madonna ostala u kontaktu sa svim plesačima.

- Dobrodošao na hrvatski Madonna blog, kako se osjećaš? Moram na početku razgovora dodati da imamo isto ime.
Mihran: Osjećam se dobro, hvala. Da, imamo i ti si iz Armenije?

Ne, ali svakako bih volio posjetiti.

- Nedavno je izašao tvoj novi album, reci nešto više o tome.
Mihran: Moj album prvijenac je izašao 11. rujna ove godine. Zove se 'United Streets of ARMerica'. Koncept albuma je prepoznatljivi armenijski zvuk i instrumenti s primjesama današnje hip hop glazbe. Jako je pozitivan i na njemu su odlične dance pjesme. Kada slušaš album razumjet ćeš na što mislim.

- Što imaš u planu za narednih nekoliko mjeseci?
Mihran: Novi singl uskoro izlazi, kao i novi video spot. Također planiram predstavljati Armeniju na Euroviziji 2010. Zasigurno imam mnogo posla.

- Išao si na turneju s Madonnom i drugim izvođačima, kako je bilo raditi s popularnom zvijezdom poput Madonne?
Mihran: Na ovo pitanje sam odgovorio tisuću puta (smijeh). Zadivljujuće je, plesač si na najvećoj turneji na svijetu i radiš sa glazbenom ikonom. Putovali smo diljem svijeta i radili što smo htjeli, zar postoji nešto bolje od toga? Izuzetno je talentirana i mnogo toga od nje možeš naučiti.

- Kako se tvoja karijera promjenila nakon suradnje s Madonnom?
Mihran: Više me cijene kao plesača nakon njene dvije velike turneje.

- S kojim izazovima se susrećeš kao plesač na turneji?
Mihran: Kao pravi sportista moraš biti spreman za nastupe za 4 ili 5 dana u tjednu. Publika plaća veliki novac da dođe i gleda Madonnin show, stoga im moramo pružiti najbolji show bez obzira na sve, bez obzira ako si bolestan ili umoran. Publiku ne zanima tvoj privatni život na pozornici, sve što traže jeste odličan show. Moramo dati sve od sebe za svaki koncert.

- Da li si još u kontaktu s plesačima i Madonnom?
Mihran: Da, još smo uvijek prijatelji, kao i sa Madonnom. Svi smo ostali u kontaktu. S tim osobama si na turneju jako dugo i postanu ti druga obitelj.


- Zašto nisi nastupio na turneji 'Sticky & Sweet'?
Mihran: Nakon dvije uspješne turneje s Madonnom, osjetio sam da sam sve postigao o čemu sam sanjao kao plesač i više od toga. Tražio sam novi izazov za sebe. Oduvijek sam htio snimiti svoju glazbu, došlo je pravo vrijeme da preuzmem taj izazov.

- Da li si gledao koncert 'Sticky & Sweet'? Koja je razlika između ove turneje i prošlih?
Mihran: Da, u Francuskoj kada sam imao promociju svog albuma, a Madonna je u to vrijeme imala koncerte. Vrijeme se odlično poklopilo, jako sam uživao. To je bio prvi put da gledam Madonnu na pozornici. Jedina velika razlika jeste glazba. Pjevala je većinom nove pjesme sa samplevoima hip hopa. Sve drugo je ostalo isto, od plesanja do rasvjete i LED ekrana. Ovakav odličan show može napraviti samo Madonna.

- Koji ti je nastup s Madonnom ostao u najboljem sjećanju?
Mihran: Definitivno Live 8! Nastupili smo pred 250,000 ljudi na Hyde Parku i još 2 bilijuna gledatelja je pratilo naš nastup ispred malih ekrana! Sama činjenica da nas je pratilo pola svijeta je zadivljujuća.

- Hoćeš li ponovo ići na turneju s Madonnom ako te pozove?
Mihran: Ne zanima me više nastupanje na turnejama, ali bih volio s njom snimiti pjesmu.

- Koje su ti najdraže Madonnine pjesme?
Mihran: 'Like A Prayer' i 'Human Nature'.


- Koliko je Madonna različita za suradnju u odnosu na druge izvođače s kojima si bio na turneji?
Mihran: Madonna je perfekcionista, stoga imamo mnogo više proba za turneju nego kod bilo kojeg pjevača. Želi biti sigurna da sve izgleda savršeno. Zbog toga je došla tako daleko u karijeri, radi jako mnogo.

- Kako ti se sviđa moj site o Madonni?
Mihran: Mislim da je super da si posvetio fan site umjetniku kojeg voliš i cijeniš. Nadam se da ćeš uskoro pisati i o meni (smijeh).

- Hvala ti mnogo na razgovoru, sve najbolje!
Mihran: Hvala i tebi, tvojoj web stranici želim mnogo uspjeha.


Post je objavljen 22.10.2009. u 16:10 sati.