Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Zar tako blogeri?

Dobro, gospodo blogeri!

Vi uopće niste u trendu. Nestrpljivo otvorih danas blog.hr i pažljivo pregledah sve meni poznate i drage i one ostale blogere i ne nađoh ni jedan koji bi se ma najmanje osvrnuo na događaj od nacionalne važnosti, Kerumovo priznanje preljuba, vanbračnog djeteta i najave rastave od dosadašnje supruge. I to javno tijekom emisije na svojoj TV postaji. To je zaista nedopustivo.

Naravno naša Katedrala duha tu vijest ne samo da je opetovano ponavljala iz emisije u emisiju vijesti, već je pod dirigentskom palicom vječne nam Hlo skupina od šest probranih komornih gudača odsvirala koncert za gospodina Keruma i njegovu preljubnicu. Uz uvodnu napomenu dirigentice, popraćenu njezinim poznatim osmjehom hijene s zapaljenjem srednjeg uha, da do originalne snimke povijesne izjave gospodina Keruma HRT nije mogla doći jer je ista – bunkerirana (sic!).Već dulje vrijeme ne pratim TV s izuzetkom dvije tri emisije, a pogotovo ne „Otvoreno“. Unatoč i usprkos činjenici da je Hlo zamijenila sličnu njoj pa je pripustila na centralni Dnevnik HRT. Zbog toga izvjesno vrijeme, kada otvorim Dnevnik i vidim da ga ne uređuje Šprajc, prebacim se na čitanje knjige ili slušanje radija. Ovaj puta sam sticajem okolnosti odgledao gotovo cijelo „Otvoreno“. I moram priznati ovog puta mi nije bilo žao.

Dakle ta i takva Hlo povela je veleučenu raspravu s istim takvim gostima raznih svjetonazora. Najupečatljivija je bila gošća iz Splita (izvjesna gđa Vrdoljak, nomen est omen) stala je svim srcem u obranu svog milog i dragog G(r)adonačelnika, braneći njegovo pravo da ima ljubavnicu, vanbračno dijete, da ima pravo razoriti brak i pri tome se držati kršćansko/katoličkog svjetonazora. Uzalud je jedan od učesnika inzistirao upravo na tom segmentu njegovog, uvjetno rečeno, „grijeha“ ona je i dalje ostala nepokolebljiva u obrani svog Gazde.

No vrhunac mi je bio stav izvjesnog teologa i kolumnista iz Osijeka (da ga ne reklamiram neću mu spominjati ime) koji je jasno, glasno i javno rekao da je normalno da osoba, bila ona javna ili „nejavna“, ima pravo da ovisno o situaciji može biti jednom ovakva drugi put onakva. Kao, da dovedem njegovo izlaganje ab apsurdum, po danu ona može biti poštena, kršćanska, katolička, moralna, a po noći može biti i zločinac.

Ni ostali sudionici, osim već spomenutog koji je donekle iskakao, nisu se baš proslavili u iznošenju svojih stavova po tom, ponavljam, slučaju koji je evidentno bitniji za sudbinu ove zemlje od na primjer problema „Podravke“, brodogradilišta, Ine, energetsko/plinske politike, itd, itd.

Sada sam definitivno siguran da nam nema spasa, barem jedno podulje vrijeme. Tračak nade je ako se „Mislilac“ iz posta gospodina profesora ne dosjeti rješenju.


Post je objavljen 21.10.2009. u 19:40 sati.