Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Viroza pokucala i na naša vrata


Image and video hosting by TinyPic

Ovih dana „viroza“ je pokucala i na naša vrata. Prvo je u virozi bila mama Jasmina da bi protekli vikend viroza zahvatila i našu malu princezu.
Mamu Jasminu zbog iscrpljenosti a princeza je ionako osjetljiva na ove nagle promjene vremena. No za sad nije ništa strašno niti alarmantno ali preventive radi, Anja ovaj tjedan ne ide u Mali dom.
Viroza je Anju najviše pogodila u predjelu dišnih putova, no to i nije ništa novo s obzirom na njezine respiratorne probleme. Očito je i odlazak u „Slanu sobu“ učinio svoje, jer se sekret u plućima čisti. Zato je ovih dana i drenažni prsluk više u pogonu a mama Jasmina češće aspirira te nakupine sekreta a i naša curka joj uvelike pomaže što se sve bolje i više nakašlje što prije nije bio slučaj pa se nažalost taj sekret samo taložio.
Vjerujemo kako će iz dana u dan bit sve bolje i da neće biti potrebe za hospitalizaciju u bolnici.
Epi napadi su i dalje prisutni ali ne više u tolikoj mjeri. Napadi su prisutni kod buđenja ali više nisu toliko izraženi, dok napade prilikom uzimanja tekućine ili obroka trenutno nema. Očito joj ova kombinacija terapije (primidon + phenobarbiton + zonegran) odgovara pa se nadamo i vjerujemo kako će tih epi napada biti svakim danom sve manje i manje. Trenutno se primidon i zonegran plaćaju (oko 100 eura mjesečno oba dva lijeka) jer nisu na popisu HZZO-a za razliku od phenobarbitona koji je na popisu HZZO-a i ide na recept. No kao što smo znali reći: nijedni novci se ne mogu mjeriti sa zdravljem naše male princeze. Samo neka je njoj zdravlja a novci će se uvijek naći. Kad smo već kod epilepsije spomenimo da 03.studenog odlazimo na razgovor kod doktora Tomislava Sajka o kojem smo Vam već pisali te ćemo od njega čuti još jedno stručno mišljenje a poglavito o operaciji odnosno što on misli o tome.
A prije svega, sutra konačno odlazimo u Lovran kod ortopeda doktora Mileusnića na pregled i na konačnu odluku već planirane operacije kuka, koju smo odgodili zbog pogoršanog anjinog zdravstvenog stanja početkom godine.
U subotu, 24.10. u goste nam dolazi ekipa iz Pule. Ista ona ekipa koja nas je mazila i pazila dva tjedna našeg boravka u kolovozu mjesecu. Iako oni ostaju tek dva dana, nadamo se da ćemo im bar malo uzvratiti za sve ono što su oni nama pružili kako bi nam ljetovanje u Puli ostalo u najljepšem sjećanju.

Do novog javljanja svima jedan veliki cmok kiss od ekipe male Anje!



Post je objavljen 21.10.2009. u 08:00 sati.