Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Virusni meningitis među školskom djecom!

U slučaju pojave bilo kakvih simptoma, iznenadnih glavobolja, povraćanja, ukočenosti vrata i slično, treba se javiti liječniku ...


Zavod za javno zdravstvo ŽSB uputilo je ovih dana svim Domovima zdravlja na području Županije, pa tako i uskopaljskom, dopis o poduzimanju određenih mjera u slučaju pojave virusnog meningitisa. Nažalost, ova bolest se pojavila kod nekoliko djece u jednoj osnovnoj školi na području općine Travnik, te je sada u cilju epidemiološkog nadzora nad ovom bolesti, treba provesti određene mjere na razini svake općine.
Potrebno je hitno uputiti obavijest svim školskim institucijama o jačoj mjeri zaštite, voditi brigu o higijeni i dezinfekciji prostorija, svaki sumnjivi slučaj treba prijaviti županijskom Zavodu za javno zdravstvo, svako povećanje broja oboljelih pažljivo pratiti jer na jedan slučaj oboljenja dolazi i znatan broj asimptomno oboljelih koji šire ovu bolest.
Bez obzira na sve, u slučaju pojave bilo kakvih simptoma, iznenadna glavobolja, povraćanje, ukočenost vrata i slično, treba se javiti liječniku kako bi se uključila prava terapija.
Treba se pridržavati preventivnih mjera, održavanje osobne higijene što uključuje često i pravilno pranje ruku te izbjegavanje osoba koje imaju bilo kakvu virusnu infekciju ili prehladu.




Post je objavljen 20.10.2009. u 15:10 sati.