Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

ALTERDEUS



Alterdeus je nastao leta 2008 u Zrenjaninu, kada su ga prvobitno i neocekivano oformili Ana Avramov (gitara, vokal) i Nebojša Durmanovic (bubnjevi). Bend je oformljen kao produkt neobaveznog i slobodnog razmenjivanja ideja koje su polako prerasle u pesme. Bendu su se uskoro pridružili Vladimir Jecmenica (bas gitara) i Uroš Stankovic ( gitara). Može se cak reci da je Alterdeus neka vrsta kombinovanja clanova razlicitih bendova koji su sticajem okolnosti prestali da postoje. Ana, Uroš i Vlada svirali su zajedno u bendu Nevertheless, koji je izmedu ostalog ucestvovao na muzickom festivalu u Crvenki, i svirao kao predgrupa novosadskom bendu Zbogom Brus Li, dok su pak Nebojša, Uroš i Vlada imali zajednicko iskustvo i druženje u bendu Fait Accompli, koji je posle par godina postojanja i zavidnih nastupa kao što su recimo - sviranje sa poznatim bendom Kud Idijoti u Pozorišnom klubu postao sinonim za jedan od retkih punkerskih bendova Zrenjanina. Njihova muzika može se okarakterisati kao spoj nespojivog, jedna fluidna, ali cvrsta sinteza raznih uticaja, ukusa, ideja koje u pokušaju konacnog odredivanja ostaju otporne na bilo kakva žanrovska ogradivanja ili kalupe. Alterdeus je jednostavno težnja za beskompromisnim stvaranjem muzike koju clanovi benda vole, u kojoj uživaju, i zbog koje i teže daljem razvoju. Energija koju nose, nadamo se da ce potrajati dovoljno da bi upoznala širu publiku sa alternativnom scenom ovakve muzike u Srbiji.



www.myspace.com/alterdeusband

ALTERDEUS BEND O KOJEM ĆE SE TEK PRIČATI



Nastupi sastava „Alterdeusa“ na nekoliko gradskih scena poslednjih nedelja predstavljaju poseban muzički događaj koji prevazilazi lokalne okvire. Iza ovog benda, sada sa sasvim zrelim zvukom, očito stoji puno sati rada i posvećenosti muzici.. Muzika je žanrovski neodređena i mogla bi se učiniti poznatom , kao kada sretnete osobu za koju imate osećaj da ste je već upoznali, a ne znate gde. I dok se u ljude i razočarate u „Alterdeus“ sigurno nećete. Ostaće uz vas.
Dobri originali sa sjajnim odabirom obrada zasijali su u potpunosti o malom isposničkom prostoru "Klupčeta" prošle nedelje, otkrivajući nam unutrašnju snagu, lepotu i intimni nemir ovih mladih ljudi. Sve u maniru najboljih klupskih svirki, kojih se nebi postideli nigde u Evropi. Ženski vokal i gitara naizgled krhke Ana Avramov zaprepašćujući su , dok su se podivljale gitarske žice prašile punim zvukom u rukama Uroš Stankovića , kao i bas Vladimira Ječmenice. Bubnjar (Nebojša Durmanović) u potpuno neverovatnom zanosu (čini se nesvestan koliklo je dobar ) tokom celog koncert vibrira, ujeda i oblizuje se fantastično popunjavajući praznine. Celokupni utisak fenomenalan.

„Alterdeus“ dostigao je konačno nakon raznih kombinacija njegovih članova od „ Fait Accompli“ prkeo „Nevertheless“ svoj specifičan izraz , podsećajući slušaoca šta je prava muzika kao i to da se ona rađa ne samo iz talenta , kojeg ovi ljudi ne sumljivo imaju, nego i iz ogromnog rada. Koji je redak danas.

Man Without Mouth

lp, Zoran Jokić


Post je objavljen 18.10.2009. u 18:59 sati.