Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Ministar Vukelić primio američkog veleposlanika u RH Foleya

Ministar obrane Branko Vukelić primio je u srijedu 14. listopada 2009. u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Jamesa B. Foleya (na slici susret veleposlanika i ministra). Tom prigodom ministar Vukelić se još jednom zahvalio na podršci i pomoći koju su SAD dosad pružale Hrvatskoj te istaknuo kako je suradnja dviju zemalja na području obrane izuzetno kvalitetna i opsežna.

Veleposlanik Foley u svom nastupnom posjetu čestitao je Hrvatskoj na ulasku u NATO naglasivši kako je to prvenstveno uspjeh Hrvatske, dodajući kako SAD i dalje planiraju pružati čvrstu potporu Republici Hrvatskoj, posebice i na području obrambene suradnje. Pozdravio je angažman Oružanih snaga RH (OSRH) u misiji ISAF u Afganistanu, ističući upravo značaj obuke tamošnjih vojnih snaga koju provode pripadnici OSRH.

Osim o odnosima dviju zemalja na obrambenom planu, sudjelovanju u mirovnim misijama na sastanku je bilo govora i o aktualnom stanju u regiji.

Sastanku su uz ministra obrane Branka Vukelića nazočili državni tajnik Pjer Šimunović, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić, vojni savjetnik ministra brigadir Damir Terzić te načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje Goran Grošinić, dok su uz veleposlanika Foleya bili vojni izaslanik SAD-a u RH brigadir Brendan McAloon i načelnik američkog ureda ODC-a u RH brigadir Charles Davis.

Izvor: www.morh.hr

Post je objavljen 15.10.2009. u 11:35 sati.